• Κοινωνία

    Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Οι δισεκατομμυριούχοι και οι επιχειρηματίες αγνοούμενοι στα βάθη του Ατλαντικού

    Μεταξύ των επιβαινόντων στο τουριστικό υποβρύχιο ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ

    Μεταξύ των επιβαινόντων στο τουριστικό υποβρύχιο ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ


    Ένας Πακιστανός επιχειρηματίας και ο γιος του είναι μεταξύ των πέντε επιβαινόντων στο μικρό τουριστικό υποβρύχιο, το οποίο έχει εξαφανιστεί από την Κυριακή την ώρα που κατευθυνόταν στο ναυάγιο του Τιτανικού, στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά τους.

    Το υποβρύχιο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions, ξεκίνησε την κατάδυσή του την Κυριακή, προτού χαθεί η επαφή μαζί του λιγότερες από δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με τις αρχές. Το καταδυόμενο σκάφος διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό ή αν έχει αναδυθεί και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

    Ο Σαχζάντα Νταγούντ, αντιπρόεδρος του ομίλου Engro, με έδρα το Καράτσι του Πακιστάν, και ο γιος του Σουλεϊμάν, βρίσκονται στο καταδυόμενο σκάφος, επεσήμανε η οικογένειά τους.

    «Προς το παρόν έχει χαθεί η επαφή με το καταδυόμενο σκάφος και οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι λίγες», πρόσθεσε.

    Το Λιμενικό των ΗΠΑ και του Καναδά συνεχίζει σήμερα με πλοία και αεροσκάφη τις έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου σε μια περιοχή περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά του Κέιπ Κοντ, στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, και σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων.

    Η OceanGate Expeditions είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ότι μεταξύ των επιβαινόντων είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Ο 58χρονος αυτός επιχειρηματίας και λάτρης του διαστημικού τουρισμού είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation με έδρα το Ντουμπάι.

    Εξάλλου στο καταδυόμενο σκάφος βρίσκεται ο 77χρονος Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ, διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο πέμπτος επιβάτης είναι ο Στόκτον Ρας, ιδρυτής και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της OceanGate.

    Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Παρασκευή, με την κατάδυση να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

    Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια το άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί στα 3.800 μέτρα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τιτανικός: Μάχη με τον χρόνο για να εντοπιστεί το υποβρύχιο – Βρετανός δισεκατομμυριούχος ανάμεσα στους επιβαίνοντες

    Τιτανικός: Ψηφιακή σάρωση αποκαλύπτει το ναυάγιο όπως δεν το είχαμε δει ποτέ (photos)

    Ουκρανία: Νέο πακέτο βοήθειας 50 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η ΕΕ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ