Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Κακή ιδέα το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Αποκλιμάκωση μετά τις γιορτές

  • NewsRoom
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.


Κατά του σεναρίου να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε συγκεκριμένα: «Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα. Στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα».

«Νομίζω για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει, δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο, θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση, που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού» προειδοποίησε.

Ο ίδιος πρότεινε το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει «ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά».

«Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και επιμένει, το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση έτσι όπως φαίνεται», συνέχισε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ακόμα και στις περιοχές με καλή εικόνα κρουσμάτων. «Η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατ. πληθυσμού στις 7 Οκτωβρίου είχε επτά κρούσματα και στις 22 είχε αν θυμάμαι καλά 300, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού», σημείωσε.

Αναφερθείς στους λατρευτικούς χώρους, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν.

Διαβάστε ακόμη:

V-Day στην Βρετανία: Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο μιλούν στο mononews για το εμβόλιο

Μ. Δερμιτζάκης: Γιατί θεωρεί ότι χάθηκε το… παιχνίδι στη διαχείριση της επιδημίας – Διίστανται οι απόψεις για το πότε πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Κορονοϊός: Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ – Να μην χαλαρώσουν τα μέτρα ζητούν οι επιδημιολόγοι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ