Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Αν κάνουμε τώρα γενικό lockdown θα ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα

  • NewsRoom
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου


Υπέρ ενός γενικού lockdown τάχθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος εξήγησε πως πρέπει να το κάνουμε για να προλάβουμε να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα.

Υπέρ ενός γενικού lockdown τάχθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως πρέπει να το κάνουμε για να προλάβουμε να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα, που θα έχει κόστος και οικονομικό και στο σύστημα υγείας.

«Προς τα τέλη Μαρτίου που θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί θα μπορούμε να είμαστε σε μια άλλη φάση.», υποστήριξε ο κ. Εξαδάκτυλος και σημείωσε ότι ιδανικά το lockdown θα πρέπει να διαρκέσει 2-4 βδομάδες.

«Το καινούριο στέλεχος κινείται ταχύτερα, δεν έχουμε τα ίδια χρονικά περιθώρια.», τόνισε και προσέθεσε πως «αν κάνουμε τώρα lockdown, θα καταφέρουμε να ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα».

Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι μια καθολική απαγόρευση πρέπει να συμβεί το συντομότερο, είπε ότι η άποψη της επιτροπής για το lockdown είναι μειοψηφική.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα – Στο τραπέζι όλα τα νέα δεδομένα

«Βόμβα» Κικίλια: Θα εισηγηθώ αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική – Αλματώδης αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα
Ο Γεωργιάδης για ενδεχόμενο σκληρού lockdown στην Αττική: Το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση


ΣΧΟΛΙΑ