• Κοινωνία

    Επεισόδια με Ρομά στα Μέγαρα – Κλειστή η Εθνική και στα δύο ρεύματα

    • NewsRoom


    Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Η ένταση προκλήθηκε έπειτα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ρομά που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

    Αφορμή της συγκέντρωσης φαίνεται να αποτέλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.

    Οι συγκεντρωμένοι έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Επεισόδια και στη Θήβα

    Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται τα επεισόδια στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Ρομά.

    Στο Πυρί της Θήβας και στη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

    Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

    Οι νεαροί Ρομά έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

    Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης που προσπάθησε να ηρεμήσει τις ομάδες των Ρομά και να αποτρέψει την επέκταση των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

    Διαβάστε επίσης

    Χειροπέδες σε τελωνειακό υπάλληλο – Η “κομπίνα” με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης σε αλιευτικά σκάφη

    Βοιωτία: Τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομά και ο πυροβολισμός

    Σύλληψη 2 Τούρκων από την Αντιτρομοκρατική



    ΣΧΟΛΙΑ