• Κοινωνία

    Κλείνει το ΟΑΚΑ – Πρόβλημα στατικότητας με το στέγαστρο Καλατράβα – Σύσκεψη στο Μαξίμου

    • NewsRoom


    Προσωρινό λουκέτο μπαίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το μεγαλύτερο στάδιο της Ελλάδας καθώς και στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ καθώς πρόσφατη μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ εντόπισε σημαντικό πρόβλημα με τη στατικότητα των δύο στεγάστρων Καλατράβα.

    Τα δύο στέγαστρα είναι έργα του διάσημου  Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

    Η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου για την ανακαίνιση του ολυμπιακού αθλητικού κέντρου.

    Το ζήτημα συζητήθηκε αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΑΚΑ το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει και νέα σχετική μελέτη.

    Πάντως η εξέλιξη δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού ο οποίος χρησιμοποιεί το στάδιο Σπύρος Λούης για τους Ευρωπαϊκούς του αγώνες.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

    Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο “Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών”, παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

    Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

    Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

    Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

    Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.

    Διαβάστε επίσης

    Μικρή άνοδος σε λοιμώξεις γαστρεντερίτιδας και αναπνευστικού στις πληγείσες περιοχές

    Βερβεσός (ΔΣΑ): Συγκαλεί τους πέντε πρώην πρόεδρους για θέματα λειτουργίας των Ανεξαρτήτων Αρχών

    Πτώση γυναίκας στις γραμμές του μετρό – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών



    ΣΧΟΛΙΑ