• Κοινωνία

    Στέγαστρο Καλατράβα: Κόστισε 130 εκατ. ευρώ αλλά δεν συντηρήθηκε σχεδόν ποτέ

    • NewsRoom


    Πρόβλημα σε ένα από τα διάσημα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το στέγαστρο του σχεδίασε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα για το ΟΑΚΑ, εντόπισε ο πρόσφατος έλεγχος στο πλαίσιο της ανάπλασης του Ολυμπιακού Κέντρου, οδηγώντας στο «προσωρινό λουκέτο» του σταδίου «Σπύρος Λούης».

    Το εμβληματικό στέγαστρο του ΟΑΚΑ είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα που σχετίζονται με τους Αγώνες του 2004.

    Αν και ο ίδιος ο Καλατράβα, σε συνέντευξη Τύπου το καλοκαίρι του 2004, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενώ το στέγαστρο ήταν σχεδόν έτοιμο, είχε αποφύγει να αναφερθεί στο κόστους του έργου, δημοσιεύματα  αργότερα ανέβαζαν το κόστος του έργου σε 130 εκατομμύρια ευρώ.

    Το 2014, χρειάστηκε η κατακραυγή από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα εν μέσω της κρίσης, για να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να γίνουν εργασίες συντήρησης στο στέγαστρο.

    Τον Αύγουστο του 2014 εκταμιεύτηκαν 8 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για τη συντήρηση και επισκευή του στεγάστρου, το οποίο δεν είχε συντηρηθεί καθόλου στα 10 χρόνια που είχαν περάσει τότε από την κατασκευή του.

    Διαβάστε επίσης

    Κλείνει το ΟΑΚΑ – Πρόβλημα στατικότητας με το στέγαστρο Καλατράβα – Σύσκεψη στο Μαξίμου

    Βερβεσός (ΔΣΑ): Συγκαλεί τους πέντε πρώην πρόεδρους για θέματα λειτουργίας των Ανεξαρτήτων Αρχών

    Πτώση γυναίκας στις γραμμές του μετρό – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών



    ΣΧΟΛΙΑ