• sports

    Παναθηναϊκός: Μένει… άστεγος στην Ευρώπη μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

    • NewsRoom
    Παναθηναϊκός


    Μετά από την ανακοίνωση του ΟΑΚΑ ότι κλείνει το γήπεδο ποδοσφαίρου λόγω προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα ο Παναθηναϊκός μένει προς το παρόν άστεγος στα ευρωπαϊκά του παιχνίδα, αφού έχει δηλώσει ως έδρα το συγκεκριμένο στάδιο για τους αγώνες του στη φάση των ομίλων του Europa League.

    Μάλιστα, η ομάδα της Αθήνας είχε πλήρωσε και αρκετά χρήματα το περασμένο διάστημα προκειμένου να αντικαταστήσει τον φθαρμένο αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

    Ο Παναθηναϊκός έδωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο το παιχνίδι με την Μπράγκα για τα πλέι οφ του Champions League και τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ στους ομίλους του Europa League.

    Και στα δύο παιχνίδια κόπηκαν περισσότερα από 65.000 εισιτήρια.

    Ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει άλλα δύο παιχνίδια στην έδρα του για τον όμιλο του Europa League. Το ένα με την Ρεν στις 26/10 και το άλλο με τη Μακάμπι Χάιφα στις 14/12.

    Πλέον η ομάδα της Αθήνας είναι σε αναζήτηση νέας έδρας αφού σε 20 ημέρες έχει αγώνα στην Ευρώπη.

    Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

    «Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

    Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

    Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

    Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

    Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

    Διαβάστε επίσης:

    Γουίλιαμς (Fed New York): Οι αυξήσεις επιτοκίων ίσως έχουν ήδη ολοκληρωθεί

    Κυρ. Μητσοτάκης στη MED9: «Δεν μπορεί ν’ αποφασίζουν οι διακινητές ποιος θα μπει στην ΕΕ»

    Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ