• Κοινωνία

    Έγκλημα στο Κορωπί: Ισόβια κάθειρξη και από το Εφετείο στην 30χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της μπροστά στα παιδιά της


    Καμία επιείκεια δεν έδειξε ούτε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στην 30χρονη που μαχαίρωσε και σκότωσε μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά της, την πρώην σύζυγο του συντρόφου της.

    Ισόβια κάθειρξη, επιπλέον 18 μήνες και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ είναι η καταδίκη της επονομαζόμενης “φόνισσας” του Κορωπίου.

    Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ομόφωνα καταδίκασαν τη γυναίκα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να της αναγνωρίσουν ελαφρυντικά για την πράξη της.

    Μάλιστα, οι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης. Ετσι, θα διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί εάν «η πέτρα του σκανδάλου» έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της 30χρονης.

    Νωρίτερα, στην αγόρευση της, η εισαγγελέας του δικαστηρίου ζήτησε την καταδίκη της κατηγορουμένης, όπως και πρωτοδίκως, τονίζοντας ότι «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός.»

    Στην απολογία της η 30χρονη ζήτησε συγνώμη για την πράξη της:

    «Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη από όλους και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνεοδητοποιημένη πλέον».

    Υποστήριξε ότι διαπληκτίστηκε με το θύμα:

    «Με έβριζε, μου τράβηξε το παιδι, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Αρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου ‘πε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».



    ΣΧΟΛΙΑ