• Κοινωνία

    Έφυγε από τη ζωή η Lady Χρυσάνθη Γουλανδρή

    • NewsRoom
    Χρυσάνθη Γουλανδρή

    Χρυσάνθη Γουλανδρή


    Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών η Lady Χρυσάνθη Γουλανδρή – Ο’ Ράιλι στις 23 Αυγούστου στο σπίτι της στη Νορμανδία.

    Όπως αναφέρουν οι Irish Times, βρισκόταν εκεί για το μεγάλος της πάθος, που ήταν τα άλογα ιπποδρομιών.

    Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της, ωστόσο όπως φαίνεται θα γίνει σε οικογενειακό κύκλο.

    Η «Lady Chryss» όπως ήταν γνωστή, ήταν μέλος της πλούσιας ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας Γουλανδρή. Κόρη του Τζον Γουλανδρή και της Μαρίας Λαιμού γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1950.

    Στην Ιρλανδία έγινε ευρέως γνωστή για τις φάρμες που εξέτρεφαν άλογα ιπποδρόμου, το φιλανθρωπικό της έργο και για τον γάμο της με τον Τόνι Ο’ Ράιλι μεταξύ άλλων άλλοτε, ισχυρό άνδρα του κολοσσού «Ηeinz».

    Ο παλιός της φίλος Εντουαρντ Ροθτσιλντ δήλωσε με αφορμή τον θάνατο της «Πέθανε το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ είχα γευματίσει μαζί της στο Haras de Meautry [το κτήμα του] την προηγούμενη ημέρα. Κανείς δεν περίμενε αυτά τα πολύ θλιβερά νέα. Ημασταν συνεργάτες από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Για μένα αντιπροσώπευε την κομψότητα και τη διακριτικότητα».

    Ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν τριών ετών και μαζί με τον αδελφό της Πίτερ μεγάλωσαν μεταξύ του Μανχάταν, της βρετανικής πρωτεύουσας και της Άνδρου, όπου διαθέτουν το καλοκαιρινό τους σπίτι.

    Αφού σπούδασε στην Ελβετία και την Γαλλία, ασχολήθηκε με τις οικογενειακές επιχειρήσεις και την εκτροφή αλόγων.

    Σύμφωνα με τη βιογραφία του συζύγου της Τόνι Ο’ Ράιλι, «The Maximalist», η Γουλανδρή ήταν στενή φίλη της Χριστίνας Ωνάση.

    Διαβάστε είσης:

    Γούντι Άλεν: Ο νευρικός εραστής αποχαιρετά το αθηναϊκό κοινό

    Η Σάσα Σταμάτη αποκαλύπτει γιατί πήγε σε ψυχιατρική κλινική

    Μαρία Σάκκαρη: Κάποιες φορές πρέπει να πιάσεις πάτο



    ΣΧΟΛΙΑ