• LIFE&STYLE

    Η Σάσα Σταμάτη αποκαλύπτει γιατί πήγε σε ψυχιατρική κλινική

    • NewsRoom

    Σάσα Σταμάτη


    Τους λόγους που την οδήγησαν σε ψυχιατρική κλινική αποκάλυψε η Σάσα Σταμάτη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο Open.

    Η γνωστή δημοσιογράφος μοιράστηκε την Τετάρτη μια φωτογραφία μέσα από τo ψυχιατρικό τμήμα του Θριάσιου Νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας πως «Όταν φτάνεις στον πάτο, μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Δεν σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Δεν είναι ταμπού. Χτύπα την πόρτα».

    Μιλώντας στην εκπομπή Καλοκαίρι Yes, η Σάσα Σταμάτη αναφέρθηκε στην περιπέτεια του πατέρα της με τη δική του ψυχική υγεία, τον θάνατό του, αλλά και τη δική της ψυχολογική κατάρρευση.

    «Όλοι οι άνθρωποι και δεν θέλω να το προσωποποιήσω δεν μιλάνε γι’ αυτά. Δυστυχώς υπάρχει ταμπού στην Ελλάδα με τον ψυχολόγο και τον ψυχίατρο. Πέρασα δύσκολα. Ο πατέρας μου είχε μανιοκατάθλιψη 20 χρόνια. Αναγκάστηκα να κάνω εγκλεισμό δύο φορές. είναι πολύ σκληρό.

    Η μητέρα μου και ο αδελφός μου δεν ήθελαν, έπρεπε να πάρω εγώ την απόφαση. Τον είχαν βρει πάνω στις γραμμές του τρένου. Ερχόταν στη Νομαρχία έβριζε το νομάρχη, αλλά με στήριξαν. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν.

    Η μάνα μου διαφωνεί που μιλάω, αλλά εγώ θα τα πω», δήλωσε αρχικά η δημοσιογράφος.

    Το Instagram Story της Σάσας Σταμάτη
    Το Instagram Story της Σάσας Σταμάτη

    Και συνέχισε λέγοντας πως: «Δεν θέλω να γίνω γραφικιά, αλλά εγώ τα λέω για τον κόσμο. Βλέπουμε και ακούμε ‘βίασε, σκότωσε’, οι άνθρωποι δεν πάνε στον γιατρό. Κάποια στιγμή κλατάρισα. Τον πατέρα μου τον πήγα σε κέντρο αποκατάστασης, με πήρανε μια Κυριακή τηλέφωνο από το κέντρο αποκατάστασης που όλον τον μισθό μου τον έδινα εκεί πέρα.

    Μου λένε, “κυρία Σταμάτη πηγαίνετε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ο μπαμπάς σας δεν έχει νεφρά, έχει να πιει και να φάει έναν μήνα”».

    Αναφερόμενη στο ζήτημα θανάτου του πατέρα της είπε χαρακτηριστικά: «Στράφηκα νομικά εναντίον τους για ηθικούς λόγους. Αν πάρουμε λεφτά θα τα δώσουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

    Όταν κλήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει επί της ουσίας για τον λόγο που αναγκάστηκε χθες να επισκεφθεί ψυχιατρική κλινική, ανέφερε:

    «Υπήρξαν κάποιες ερωτικές απογοητεύσεις. Ξύπνησα ένα πρωί είχα μουδιάσει ολόκληρη. Ανθρώπινα πράγματα που έχουν πάθει όλοι».

    Ακόμη πρόσθεσε ότι

    «Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη, θέλω να ξέρετε ότι τα έχω πληρώσει όλα. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη, απ’ όλους τους ηθοποιούς, από την υπουργό Πολιτισμού γι’ αυτό που είχε γίνει στο θέατρο. Κάποιοι άνθρωποι κάνουν δολοφονία χαρακτήρων.

    Ζητάω δημόσια συγγνώμη απ’ όλους. Έκανα λάθος. Το πλήρωσα αυτό το λάθος, με διέγραψε η ΕΣΗΕΑ, δεν μου σήκωνε κανένας το τηλέφωνο, δεν μου έδινε κανένας συνέντευξη και αν δεν είχα τον Γιάννη τον Κουρτάκη δεν θα είχα πού να πάω…Ήταν από τα μεγαλύτερα λάθη που έχω κάνει στη ζωή μου και θέλω να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλη την Ελλάδα.

    Μπορεί να φαίνομαι δυναμική, αλλά είναι η άμυνά μου. Κάποια στιγμή κατέρρευσα. Η μάνα μου ήταν δίπλα μου στο νοσοκομείο και μου κρατούσε το χέρι

    Ήθελα να σας τα πω από την ψυχή μου, δεν έχω άλλα λόγια. Σας ευχαριστώ τίποτα άλλο».

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Οι νέες μπίζνες του Δημήτρη Αργυρόπουλου, οι συναντήσεις του Αλαφούζου, ο «αχτύπητος» Ζούλας, τα σχέδια του Κοκλώνη, η ρεπόρτερ που άφησε την ΕΡΤ για τον ΣΥΡΙΖΑ και το comeback της Σοφίας Αλιμπέρτη

    Γιώργος Παπαχρήστος: Ο Καραγεώργης φώναζε στους μπράβους του «Τράβα το πιστόλι ρε, πυροβόλησέ τον, σκότωσέ τον»

    Μαρία Σάκκαρη: Κάποιες φορές πρέπει να πιάσεις πάτο



    ΣΧΟΛΙΑ