• Κοινωνία

    «Δράκος των Εξαρχείων»: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη ζωή και τη δράση του

    • NewsRoom
    Αυτός είναι ο «δράκος των Εξαρχείων»

    Αυτός είναι ο «δράκος των Εξαρχείων»


    Νέα στοιχεία για τη ζωή του «δράκου των Εξαρχείων» που συνελήφθη για τουλάχιστον έξι απόπειρες βιασμού, έρχονται στο φως.

    Σύμφωνα με το Mega, ο 23χρονος έκανε επιθέσεις εναντίον γυναικών στη Γλυφάδα και τα Εξάρχεια, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

    Τον Αύγουστο του 2022 ο 22χρονος -τότε- δράστης οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών κι ενός κοριτσιού 13 ετών.

    Έπειτα από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί όπως προβλέπει ο νόμος η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 αποφάσισε το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του.

    Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

     

    Το προφίλ του βιαστή

    Σύμφωνα με το Mega, ο Βασίλης Χρονόπουλος, ποινικολόγος σημείωσε: «Θα πρέπει οι ποινές να είναι μεγαλύτερες καθαρά για λόγους προστασίας του συνόλου από έναν δράστη ο οποίος δείχνει αμετανόητος η προγενέστερη εμπλοκή του».

    Ήταν Αύγουστος του ’22, όταν ο νεαρός Σύρος με τα ξανθά μαλλιά και τα παγωμένα μπλε μάτια επιτέθηκε στο πρώτο του θύμα. Μια 76χρονη Ουκρανή που έφευγε από την παραλία στον Άλιμο και περίμενε σε μια στάση το λεωφορείο.

    «Στις 10 Αυγούστου του 2022, ο δράστης πλησίασε 75χρονη Ουκρανή επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Αφού την έριξε στο έδαφος, χίμηξε πάνω της, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και επιχείρησε να τη βιάσει».

     

    Ο δράστης που αποπειράθηκε να βιάσει μέρα μεσημέρι έγινε αντιληπτός από τους περίοικους οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο Σύρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές των Γρεβενών.

    Στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας

    Αν και ο 22χρονος τότε δράστης προφυλακίστηκε, δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος στους 12 μήνες, όταν και συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

    Τον Αύγουστο του ’23 λοιπόν αποφυλακίζεται με μοναδικό περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές στο Α.Τ.

    Αποτέλεσμα; Τρεισήμισι μήνες αφότου βγήκε από τη φυλακή επιδόθηκε σε ένα αρρωστημένο σεξουαλικό κρεσέντο με διαδοχικές απόπειρες σε μια 52χρονη, μια 13χρονη, μια 29χρονη και μια 27χρονη γυναίκα.

    «Κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών για κάθε βιασμό επειδή εδώ έχουμε απόπειρα είναι μειωμένη ποινή άρα από 2 έτη έως 8 ετών για κάθε πράξη», υπογράμμισε ο Βασίλης Χρονόπουλος, ποινικολόγος.

    Είναι να απορεί κανείς γιατί ο άντρας αυτός με καταγωγή από τη Συρία δεν απελάθηκε ή δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη, ώστε να μην κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της Αθήνας με κίνδυνο να προβεί ξανά στις ίδιες ειδεχθείς πράξεις.

    Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο «δράκος» των Εξαρχείων

    Ο ποινικολόγος, Κώστας Ντάλτας εξήγησε: «Επειδή πια οι βιασμοί στην συντριπτική πλειοψηφία τιμωρούνται μέχρι και ισόβια κάθειρξη ίσως εδώ υπήρξε μία παρανόηση ότι εδώ ισχύει το 18μηνο, ενώ τελικά ισχύει το 12μηνο.

    »Το πιο πιθανό όμως είναι η ανάκριση να κράτησε αρκετά, ίσως γιατί ζητήθηκαν εργαστηριακά ευρήματα να άργησαν οι απαντήσεις, και τελικά μπροστά στον κίνδυνο να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο, οι δικαστές επέβαλλαν κάποιον όρο».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνελήφθη ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά



    ΣΧΟΛΙΑ