• Κοινωνία

    Συνελήφθη ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά

    • NewsRoom
    ΕΛΑΣ


    Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης στην Κάνιγγος ο «δράκος των Εξαρχείων». Ο δράστης ο οποίος έσπειρε τον τρόμο στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα, καθώς επιτέθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις κοπέλες προσπαθώντας να τις βιάσει, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από σαρωτικές έρευνες που διεξήγαγε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

    Τις τελευταίες ώρες, και αφού είχε ταυτοποιηθεί με βάση το οπτικό υλικό που ανέλυσαν οι αστυνομικές αρχές, το έργο των αξιωματικών της ΕΛΑΣ έγινε πιο εύκολο, αφού είχαν στη διάθεσή τους τη φωτογραφία του.

    Ο 23χρονος Σύρος

     

    Είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είναι 23χρονος Σύρος που αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο από τις φυλακές Γρεβενών. Είχε φυλακιστεί για επίθεση σε βάρος γυναίκας.

    Για την ταυτοποίησή του συνέβαλαν τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται η δράση του σε βάρος γυναικών που τον κατήγγειλαν.

    Η πρώτη φέρεται να έγινε στις 19 Νοεμβρίου, στις 14:05, όπου ανήλικη ανέφερε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες του γυμναστηρίου επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας, την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις, χωρίς τη θέλησή της. Η ίδια φωνάζοντας, απέτρεψε τον δράστη σε περαιτέρω πράξεις και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

    Στη δεύτερη περίπτωση, στις 07:15 το πρωί της 20ής Νοεμβρίου, γυναίκα μετέβη στο Τ.Α. Εξαρχείων και κατέθεσε ότι, ενώ κινούταν πεζή επί της συμβολής των οδών Εμ. Μπενάκη και Νικηταρά, άγνωστος άνδρας, με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε πετώντας της στο έδαφος και κλείνοντας της το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, καθώς στο σημείο προσήλθαν περίοικοι και διερχόμενοι πολίτες, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

    Η τρίτη περίπτωση που καταγγέλθηκε την ίδια ημέρα, στις 07:25: Μια ακόμη γυναίκα έφτασε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε πως, καθώς κινούταν πεζή επί της οδού Ζ. Πηγής στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, πιάνοντας της τα χέρια και με το χέρι του, της έκλεισε το στόμα. Καταβάλλοντας αντίσταση απελευθερώθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Εξελέγησαν τρία εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ

    Βίντεο – ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα στη Συγγρού – Ετρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα

    Επίθεση στα γραφεία της ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης



    ΣΧΟΛΙΑ