• Κοινωνία

    Δολοφονία 6χρονης Στέλλας: «Έσπασαν τα ισόβια» για τον πρώην αστυνομικό – Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια

    • Ρεγγίνα Σπυράτου


    Πρότερο έντιμο βίο αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον παιδοκτόνο της Αγίας Βαρβάρας και «έσπασε» την πρωτόδικη ισόβια κάθειρξη του.

    Αν και οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι ο 61χρονος πρώην αστυνομικός είχε πλήρη πνευματική διαύγεια όταν έκλεινε το στόμα και τη μύτη της 6χρονης Στελλίτσας, οδηγώντας την σε ασφυκτικό θάνατο, αποφάσισαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, να αναγνωρίσουν ελαφρυντικό στον παιδοκτόνο. Αποτέλεσμα ήταν η ισόβια πρωτόδικη κάθειρξη να «πέσει» στα 20 χρόνια και 6 μήνες.

    Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού είναι οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε.

    Ο συνταξιούχος αστυνομικός, τον Απρίλιο του 2017, έπνιξε το παιδί του, πέταξε το άψυχο κορμάκι του σε ένα κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια, σκηνοθέτησε ληστεία στο σπίτι και κατήγγειλε την απαγωγή της κόρης του από αθίγγανους.

    Ο παιδοκτόνος ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κι ότι η τραγωδία γράφτηκε άθελα του. Τη μοιραία νύχτα, η σύζυγος του βρισκόταν στο νοσοκομείο κι εκείνος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να κάνει μπάνιο τη μικρή Στέλλα.

    «Της είπα να κάνουμε μπάνιο και είπε «δεν θέλω», άρχισε να κλαίει «θέλω τη μαμά μου». Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος (σ.σ. ο αδελφός της Στέλλας) και άθελα μου έγινε ό, τι έγινε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή».

    Πρόεδρος : Τη μύτη γιατί την κλείσατε;

    Κατηγορούμενος : Άθελα μου έγινε, δεν το κατάλαβα.

    Πρόεδρος : Δεν το καταλάβατε όταν το παιδί σας δάγκωσε στο χέρι;

    Κατηγορούμενος : Δεν το κατάλαβα, άθελα μου έγινε

    Πρόεδρος : Και εκεί που δεν κουνιόταν δεν καταλάβατε;

    Κατηγορούμενος : Δεν το κατάλαβα, άθελα μου έγινε.

    Πρόεδρος : Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι όταν κάποιος κλείνει στόμα και μύτη γίνεται άθελα του

    Για τις ενέργειες του να «στήσει» μία ληστεία στο σπίτι του για να αποκρύψει το έγκλημα του, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι «ήμουν θολωμένος γί αυτό είπα ό, τι είπα».

    «Το παιδί το αγαπούσα και το έτρεχα στους γιατρούς. Θέλω συγχώρηση από το Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου»,  είπε λαμβάνοντας το καυστικό σχόλιο της προέδρου αλλά και τα ειρωνικά σχόλια συγγενή της 6χρονης.

    Πρόεδρος: Γι’ αυτό να απολογηθείτε όταν είστε ενώπιον του Θεού!

    Συγγενής (κλαίγοντας) : Γι αυτό το πήγες στα σκουπίδια!!

    Στην αγόρευση της η εισαγγελέας απέδωσε το έγκλημα «στην πίεση που είχε δεχθεί ο 61χρόνος από το γεγονός ότι η μικρή είχε πρόβλημα υγείας. Μπορεί να κουράστηκε και ο ίδιος από το γεγονός και να προέβη στη πράξη να πιάσει το παιδί από το λαιμό και να της κλείσει τη μύτη και στη συνέχεια να το μετάνιωσε. Η μικρή αντέδρασε και συνέβη ό, τι συνέβη από την πίεση που άσκησε ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος και την απουσία της συζύγου του».

    Κατά την εισαγγελέα δεν υπήρξε διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών και της συνείδησης του πατέρα την ώρα του εγκλήματος. Αντίθετα, οι ενέργειες του να σκηνοθετήσει ληστεία και απαγωγή του παιδιού, δείχνουν μεθοδικότητα, οργανωμένη σκέψη και πλήρη πνευματική διαύγεια.



    ΣΧΟΛΙΑ