• Κοινωνία

    Δημητρακόπουλος: Η Τράπεζα BLADEX καταρρίπτει τα δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων στην Καϊλή από το Κατάρ

    • NewsRoom


    Απάντηση σχετικά με δημοσιεύματα περί των εμβασμάτων από το Κατάρ στην Εύα Καϊλή δίνει ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επικαλούμενος την δημόσια ανακοίνωση της τράπεζας BLADEX.

    Όπως αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος, η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της ( https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

    «Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση
    κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή», τονίζει ο κ. Δημητρακόπουλος.

    «Επιπλέον», προσθέτει, «στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζά δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή».

    «Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή», καταλήγει.

    Τι αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας

    H BLADEX στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

    «Για λόγους διαφάνειας και αισθήματος ευθύνης που χαρακτηρίζει την τράπεζά μας, θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι εντοπίσαμε ψευδείς πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρουν κακώς το ίδρυμά μας ως θεματοφύλακα κεφαλαίων ορισμένων προσώπων που αντικείμενο ερευνών σε υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Επικυρώνουμε ρητά ότι μετά από ενδελεχή έρευνα και δέουσα επιμέλεια των εσωτερικών μας αρχείων και εργασιών δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση.

    Επιπλέον, η τράπεζά μας δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων. Ως εκ τούτου, μπορούμε αναμφίβολα να βεβαιώσουμε ότι οι πληροφορίες και οι εικόνες που κυκλοφορούν είναι ψευδείς».

    Διαβάστε επίσης

    QatarGate: 20 εκατ. της Καϊλή ψάχνει ο Βουρλιώτης στον Παναμά

    Δημητρακόπουλος: «Εδώ και μέρες κατέθεσα αίτημα στον κ. Βουρλιώτη να ζητήσει συνδρομή από τον Παναμά»

    Από το Qatargate στο Marokkogate: Τζιόρτζι και Παντσέρι χρηματίζονταν από το 2019 από το Μαρόκο



    ΣΧΟΛΙΑ