• Διεθνής πολιτική

    Από το Qatargate στο Marokkogate: Τζιόρτζι και Παντσέρι χρηματίζονταν από το 2019 από το Μαρόκο

    • NewsRoom
    Ο Μαροκινός διπλωμάτης Atmoun (αριστερά) με τους Ιταλούς Giorgi και Panzeri (Μάιος 2017) Φωτογραφία: Abderrahim Atmoun / Facebook

    Ο Μαροκινός διπλωμάτης Atmoun (αριστερά) με τους Ιταλούς Giorgi και Panzeri (Μάιος 2017) Φωτογραφία: Abderrahim Atmoun / Facebook


    Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε τον τελευταίο μήνα στο Ευρωκοινοβούλιο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα Spiegel.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «Marokkogate», ο Παντσέρι και ο Τζιόρτζι φέρεται να χρηματίζονταν από το Μαρόκο ήδη από το 2019, με σκοπό να ασκήσουν επιρροή υπέρ της χώρας.

    Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η μαροκινή υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών DGED συμμετείχε στο υψηλότερο επίπεδο στην επιρροή των ευρωβουλευτών, με βάση τα έγγραφα της δικαστικής έρευνας που συνεχίζεται από τις βελγικές αρχές.

    Σύμφωνα με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία της έρευνας, η DGED είχε προσεγγίσει τον Παντσέρι, τον Τζιόρτζι και τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο, στο γραφείο του οποίου ήταν διαπιστευμένος ο Τζιόρτζι, το 2019 όταν ο Παντσέρι δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, με απώτερο σκοπό να επηρεαστεί η σοσιαλδημοκρατική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου.

    Ρόλο κλειδί στον χρηματισμό ο Μαροκινός διπλωμάτης Ατμούν

    Ρόλο κλειδί στον χρηματισμό των τριών ανδρών φέρεται να είχε ο Μαροκινός διπλωμάτης και νυν πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία Αμπντελραχίμ Ατμούν.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ατμούν παρέδιδε «ύποπτους φακέλους» στους τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρεται να είχαν άμεση επαφή και με τον γενικό διευθυντή της μυστικής υπηρεσίας DGED.

    Απ’ ό,τι αποδεικνύεται με την εξέλιξη της υπόθεσης νέα στοιχεία αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο των Βρυξελλών αλλά και τις προεκτάσεις που ενδέχεται να έχει.

    Διαβάστε επίσης:

    QatarGate: 20 εκατ. της Καϊλή ψάχνει ο Βουρλιώτης στον Παναμά



    ΣΧΟΛΙΑ