• Πολιτική

    QatarGate: 20 εκατ. της Καϊλή ψάχνει ο Βουρλιώτης στον Παναμά

    Εύα Καϊλή

    Η πρώην ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή


    Κατατέθηκαν ή όχι 20 εκατομμύρια ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμό της Εύας Καϊλή και του συζύγου της κι άλλα 8 εκατομμύρια σε λογαριασμούς συγγενών της;

    Είναι το ερώτημα που απέστειλε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην αντίστοιχη αρχή του Παναμά, αναζητώντας την επίσημη απάντηση για τη γνησιότητα ή όχι του σχετικού εγγράφου για το έμβασμα των 20 εκατ. που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας αλλά και των δημσοιευμάτων που ακολούθησαν για ακόμα 2 εμβάσματα σε συγγενείς.

    Ή Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, έχει υποστηρίξει ότι το έγγραφο είναι “πασιφανώς πλαστό” και έχει αρνηθεί ότι εμβάστηκαν σε λογαριασμό της τα 20 εκατομμύρια.

    Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέστειλε προ διημέρου το επείγον έγγραφο του στην ομόλογη Αρχή του Παναμά καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας η διερεύνηση της νομιμότητας των περιουσιακών στοιχείων της κ.Καϊλή.

    Ό κ. Βουρλιώτης ζητά ενημέρωση για το εάν πράγματι η κ. Καϊλή ή όποιο άλλο στενό συγγενικό της πρόσωπο διατηρούν λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα του Παναμά.

    Σε θετική απάντηση, ο κ. Βουρλιώτης ζητά να του αποσταλούν όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών από τις οποίες θα προκύψει εάν είναι αληθή ή όχι τα εμβάσματα των 28 εκατ.ευρώ από το Κατάρ.

    Παράλληλα ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα ζητά ενημέρωση για το εάν η Εύα Καϊλή και οι συγγενείς της διατηρούν θυρίδα ή χρηματοοικονομικά και χρηματοπιστωτικά προϊόντα στον Παναμά.

    Ήδη ο κ.Βουρλώτης έχει ανταποκριθεί θετικά σε αίτημα του Βέλγοι εισαγγελέά.

    Πριν από τη συνεδρίαση του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που αποφάσισε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή, ο κ. Βουρλιώτης, ενημέρωσε τους Βέλγους για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της ευρωβουλευτή και στενών συγγενικών της προσώπων.

    Τι υποστήριξε η Καϊλή για τη βαλίτσα με τα χρήματα

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Reppublica, η Εύα Καϊλή επιχείρησε να εξαφανίσει στοιχεία αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα που έκανε αμέσως μετά και τα όσα είπε ως τώρα στις Βελγικές Αρχές.

    Οι επιμέρους παραδοχές που έκανε η Καϊλή, η οποία απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά, αφορούν στα χρήματα που βρέθηκαν στη κατοχή της. «Άνοιξα τη βαλίτσα. Άνοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ξέρω ότι (ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι) κρατούσε κάτι για το παλιό του αφεντικό, τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, και ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, Αντρέα Κοτζολίνο» φέρεται να κατέθεσε.

    Η βαλίτσα ανήκε στον Παντσέρι, σύμφωνα με την Εύα Καϊλή, προσθέτοντας ωστόσο ότι «υπήρχε ακόμη μία τσάντα που περιείχε χρήματα. Ήταν αυτή που είχε δανειστεί για τα ακίνητα». Μάλιστα, το ζευγάρι μόλις είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα. Το δάνειο είναι στο όνομα της ευρωβουλευτού, η οποία πληρώνει το ενοίκιο και τις κατασκευές, ενώ τα μετρητά «ήταν η εισφορά του συντρόφου της».

    Στην τσάντα υπήρχαν «50 ή 60 χιλιάδες ευρώ, δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν έχω σκοπό να ερευνήσω τις υποθέσεις του, ανέφερε.

    Γι’ αυτό το λόγο επικοινώνησε με τον πατέρα της για να πάρει την βαλίτσα και να την επιστρέψει όπως υποστήριξε η ίδια στον κάτοχό της.

    «Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε μετά στην κόρη μου, γι’ αυτό είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που είχε πάρει», υποστήριξε.

    Διαβάστε επίσης

    Qatar Gate: Η Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία – «Μπαμπά, πάρε τη βαλίτσα»

    Τζόρτζι: Ο Παντσέρι έγραψε την ομιλία του υπουργού του Κατάρ και υπαγόρευε τις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών



    ΣΧΟΛΙΑ