• Κοινωνία

  Δίκη ψευτογιατρού: Μητέρα θύματος επιχείρησε να λιντσάρει τον… Dr Konto – «Αλήτη, μου έφαγες το κορίτσι μου»

  Δίκη ψευτογιατρού: Μητέρα θύματος επιχείρησε να λιντσάρει τον Dr Konto - «Αλήτη, μου έφαγες το κορίτσι μου» - ψευτογιατρός


  Επιτέθηκε στον ψευτογιατρό έξω από τη δικαστική αίθουσα και επιχείρησε να τον λιντσάρει η μητέρα μιας 35χρονης που έχασε τη ζωή της ακολουθώντας θεραπεία με βότανα και… σωστή διατροφή για να νικήσει τον καρκίνο.

  «Αλήτη, μου έφαγες το κορίτσι μου. Τέρας, σκουλήκι κρύψου», του φώναξε η γυναίκα την ώρα που αστυνομικοί φυγάδευαν τον κατηγορούμενο και λίγο μετά κατέρρευσε.

  Κλαίγοντας μίλησε στους δημοσιογράφους για την τραγωδία: «Αντίκρυσα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο θεό. Αυτό του σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες».

  Συγκλονιστική κατάθεση

  Συγκλόνισε και η κατάθεση μιας γυναίκας που εμπιστεύτηκε τη «θεραπεία» του κατηγορουμένου, σταμάτησε τις χημειοθεραπείες και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της.

  Η γυναίκα νόησε από καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017

  «Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο και τη δική μου και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Την μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη;», κατέθεσε η εν λόγω μάρτυρας, επισημαίνοντας πως γνώρισε τον κατηγορούμενοι μέσω μιας φίλης της, η οποία κατέληξε από την επάρατη νόσο, έχοντας προηγουμένως λάβει «θεραπεία» από τον ….Dr Kontο», κατέθεσε στο δικαστήριο.

  Όπως είπε, την έπεισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να αρχίσει τη δική του με 51 βότανα, 45 «βιταμίνες» την ημέρα, αποστάγματα μέσα σε χυμούς και ενέσεις αρτεμισίνης.

  Όπως ανέφερε η γυναίκα, η «θεραπεία» που της υπόσχονταν ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα».

  Ο 48χρονος – σύμφωνα με τη μάρτυρα – της έλεγε πως αν υποβληθεί σε χημειοθεραπείες «ο συνδυασμός με τα αποστάγματα και με τη χημειοθεραπεία θα προκαλέσει έκρηξη στον οργανισμό και θα μπορούσα να πεθάνω μου έλεγε»!

  «Ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισήνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε, τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους και μούδιασμα από ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισήνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως», είπε η μάρτυρας για να αναφέρει στη συνέχεια ότι κατάλαβε πως πρέπει να εγκαταλείψει τον «ψευτογιατρό».

  Στη συνέχεια, όπως ανέφερε η γυναίκα, έκανε εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες. «Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο (τον κατηγορούμενο). Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο κύριος από δω πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιο Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του θεού. Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε. Τελείωναν τα σκευάσματα. Πήγα για εξετάσεις και βρήκαν μετάσταση τους λεμφαδένες. Έπρεπε να κάνω μεγάλο χειρουργείο. Ο σύζυγός μου τον βρήκε στο τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν στην εντατική εξ αιτίας ενός τροχαίου και γι’ αυτό δεν απαντούσε. Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις».

  «Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει».

  Διαβάστε επίσης:

  Δικογραφία σε βάρος του αντιπροέδρου του ΣτΕ για εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών

  Ο Δημήτρης Βερβεσός επανεξελέγη πρόεδρος στον ΔΣΑ  ΣΧΟΛΙΑ