• Κοινωνία

    Δικογραφία σε βάρος του αντιπροέδρου του ΣτΕ για εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών

    ΣτΕ: Οι πλανόδιοι λαχειοπώλες θα καταβάλλουν εργοδοτική εισφορά στον ΕΦΚΑ

    Συμβούλιο της Επικρατείας


    Παρελθόν για το δικαστικό σώμα αποτελεί ο  αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ΣτΕ, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, σε βαθμό πλημμελήματος.

    Ο ανώτατος δικαστής υπέβαλε την παραίτησή  του στον υπουργό Δικαιοσύνης από την περασμένη Παρασκευή.

    Στην επιστολή του υποστηρίζει ότι παραιτείται για  την προάσπιση του κύρους του ΣτΕ και αρνείται ότι εκείνος έδωσε κοκαΐνη στον 26χρονο που τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του.

    Η παραίτηση  του, για άγνωστους λόγους, κρατήθηκε κρυφή.

    Το όνομα του 66χρονου ενεπλάκη σε υπόθεση  χρήσης κοκαΐνης  στο σπίτι του στα νότια προάστια της Αθήνας.

    Ο αστυνομικός φρουρός της τριπλοκατοικίας γνώριζε μεν ότι ο νεαρός Έλληνας είχε επισκεφθεί ξημερώματα τον δικαστή, δεν γνώριζε ωστόσο ότι το όχημα με 2 επιβαίνοντες που έκανε “βόλτες” έξω από το ίδιο σπίτι, είχε πάει εκεί για να παραλάβει τον 26χρονο.

    Έτσι ειδοποίησε την Άμεση Δράση. Σε έλεγχο στον 26χρονο, εκείνος κατονόμασε τον δικαστή για την κοκαΐνη που βρέθηκε πάνω του και σε έρευνα στο σπίτι του 66χρονου βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

    Ο δικαστής εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

    Τον Ιούνιο επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ