• Κοινωνία

    Μπένι Στέινμετζ: Κρατείται στην Ελλάδα ο ισραηλινός δισεκατομμυριούχος παρά την ακύρωση του εντάλματος της Interpol

    • NewsRoom
    Μπένι Στέινμετζ: Κρατείται στην Ελλάδα ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος παρά την ακύρωση του εντάλματος της Interpol

    Μπένι Στέινμετζ, Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος


    Υπό περιορισμό στην Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος Μπένι Στέινμετζ, ο οποίος συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 24 Νοεμβρίου.

    Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 4,1 δισ. δολάρια, συνελήφθη λόγω της «ερυθράς αγγελίας» της Interpol, έπειτα από αίτημα του Βουκουρεστίου, αφότου καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για υπόθεση απάτης με ακίνητα.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν Διεθνή Μέσα, το ένταλμα της Interpol έχει ακυρωθεί από τις 29 Οκτωβρίου. Η εποπτική επιτροπή της Interpol (CCF) έδωσε εντολή να διαγραφεί το σχετικό ένταλμα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας πως η διαδικασία που διεξάγεται σε βάρος του πηγάζει από πολιτικούς λόγους και είναι σοβαρά πλημμελής.

    Έτσι, ο Στέινμετζ είναι ελεύθερος να κυκλοφορεί υπό τον όρο να μη βγει από την Ελλάδα,  μέχρι να αποσαφηνιστεί το ζήτημα.

    Την κράτηση του Ισραηλινού επιβεβαιώνει και ο συνήγορος υπεράσπισής του Έιταν Μαόζ: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο κ. Στέινμετζ κρατήθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας λόγω σοβαρής δυσλειτουργίας στη μεταφορά δεδομένων σχετικά με την αφαίρεση της κόκκινης αγγελίας της Interpol. Χειριζόμαστε αυτό το θέμα και ελπίζουμε ότι ο κ. Στέινμέτζ θα επιστρέψει στην πατρίδα του και τις επιχειρήσεις του γρήγορα».

    Διαβάστε επίσης

    Βitcoin: Πτώση κάτω από τα 50.000 δολάρια

    Δένδιας: Θεμελιώδεις αρχές για Ελλάδα και Αυστραλία η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο

    Κεραμέως: Tα ελληνικά πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά όπως και το ανθρώπινο δυναμικό τους



    ΣΧΟΛΙΑ