• Κοινωνία

    Αργυρούπολη: Κάθειρξη 10 ετών στον 46χρονο πρώην πρωταθλητή του τζούντο για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του


    Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον πρώην πρωταθλητή του τζούντο για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του στην Αργυρούπολη, πέρυσι τον Ιανουάριο.

    Κάθειρξη 10 ετών και έκτιση της πρωτόδικης ποινής του είναι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    Ο 47χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και κατάφερε να κερδίσει (κατά πλειοψηφία) ένα ελαφρυντικό: της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του καθώς ήταν εκείνος που αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, ειδοποίησε για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

    Ή 41χρονη γυναίκα παρέμεινε 2 μήνες στην εντατική, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις 14 μήνες μετά βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης.

    “Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του.  Δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του και χτυπάει ανελέητα τη σύντροφό του. Ανελέητα! Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει! Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο”, τόνισε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας για το δράστη, παλιό πρωταθλητή στο τζούντο.

    Προτείνοντας την καταδίκη του, χωρίς ελαφρυντικά, ο εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να μην του αναγνωρίσουν βρασμό ψυχικής ορμής κατά την πράξη του “αφού χτύπησε τη σύντροφό του πολλές φορές και με τεράστια δύναμη” και αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που απέδιδε στο δράστη σοβαρή ψυχοπαθολογία.

    Στην απολογία του ο πρώην αθλητής πολεμικών τεχνών ζήτησε συγνώμη και προσπάθησε να δικαιολογήσει  τον άγριο ξυλοδαρμό με τον ισχυρισμό ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

    «Μου είπε ότι είχε κάτι με έναν αλλοδαπό απ τη λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, Τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνά την βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ στην αρχή. Νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα Όλγα Όλγα, δεν είχε αίματα.  Πήρα το 166, βγαίνει τηλεφωνητής το έκλεισα, πήρα την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο».

    Ο 47χρονος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης του.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Πισπιρίγκου: Εξέτασα την Τζωρτζίνα και δεν βρήκα κάτι, την επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο, λέει παιδίατρος

    Δίκη για το Μάτι: Ζητούσαν την άδεια του Τόσκα για να στείλουν εναέρια μέσα, λέει ο πραγματογνώμονας



    ΣΧΟΛΙΑ