• Κοινωνία

    Δίκη Πισπιρίγκου: Εξέτασα την Τζωρτζίνα και δεν βρήκα κάτι, την επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο, λέει παιδίατρος

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)


    «Η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει. (…) Στον πατέρα της, εκείνο το πρωί που ανήσυχος μου είπε ”έτσι γίνεται με εμάς, ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται”, προσπάθησα να τον καθησυχάσω, λέγοντας του ”μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είσαστε, είμαστε από πάνω από το παιδί”.»

    Για το αναπάντεχο συμβάν που κανένας γιατρός δεν μπόρεσε να εξηγήσει, κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ακόμα μία παιδίατρος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου.

    «Εξέτασα πρώτη φορά το παιδί στις 9 Απριλίου 2021, στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό. Συνέστησα να μπει ορός», κατέθεσε η Λαμπρινή Βίτσα. «Την είδα και Κυριακή πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ Σάββατο ένα επεισόδιο υποξίας, Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λάπτοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά. Ενημέρωσα τον πατέρα, ο οποίος ήταν εκεί εκείνη την ώρα πως το παιδί ήταν σταθερό. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο.»

    Η παιδίατρος κατέθεσε ότι 10 ημέρες πριν είχε εξετάσει παιδοκαρδιολόγος το τότε 8χρονο κορίτσι χωρίς να διαπιστώσει κάτι.

    Περιγράφοντας την κατηγορούμενη μητέρα, την ώρα που οι γιατροί έδιναν μάχη να επαναφέρουν στη ζωή την κόρη της, η μάρτυρας είπε ότι είδε την κατηγορούμενη ψύχραιμη.

    Η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο και την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας 9 μήνες μετά στο Παίδων, συνεχίζεται αύριο.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ