• Κοινωνία

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του – Για δεύτερη ημέρα στον Ευαγγελισμό

    • NewsRoom
    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


    Σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα στον  «Ευαγγελισμό», αφού βρέθηκε θετικός στο κορονοϊό.

    Ο κ. Ιερώνυμος μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα. Αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, η εισαγωγή του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

    Ο κ. Ιερώνυμος μεταφέρθηκε στον 9ο όροφο του «Ευαγγελισμού» για 24ωρη παρακολούθηση της υγείας του.

    Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

    Την θεραπεία και των δύο έχει αναλάβει η καθηγήτρια πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος είχε τεθεί σε καραντίνα, προληπτικά στις 11 Νοεμβρίου, αφού συνοδικοί ιεράρχες που συμμετείχαν στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου βρέθηκαν θετικοί.

    Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν αρνητικός τόσο στα rapid, όσο και στα μοριακά τεστ στα οποία υποβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και στο τεστ που έκανε την Παρασκευή πριν από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Διαγνώσθηκε θετικός το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου, μετά από συμπτώματα που παρουσίασε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης ο κ. Ιερώνυμος ανέβασε πυρετό 37.7.

    Γι’ αυτόν τον λόγο χθες το πρωί κρίθηκε αναγκαίο, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος ήταν απύρετος μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο το απόγευμα ανέβασε μέχρι 38 πυρετό. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί είναι απύρετος. «Είναι σε καλή κατάσταση και πολύ ευδιάθετος, επικοινωνεί με τους γιατρούς» ανέφερε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου.

    «Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», τόνισε η Αναστασία Κοτανίδου αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

    «Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη» αναφέρεται στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

    Ευχές από όλο τον κόσμο

    Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες ευχήθηκαν προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «ταχεία ανάρρωση», με πρώτο το Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως «η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, έγραψε: «Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο».

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον μακαριώτατο είχαν χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γερμανός πρέσβης, Ερνστ Ράιχελ, με μήνυμά του στο twitter, αναφέροντας:

    «Ευχόμαστε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ταχεία ανάρρωση και χρόνια πολλά. Παραμένουμε όλοι ασφαλείς, μειώνουμε τις κοινωνικές επαφές, φοράμε μάσκα! Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο είμαστε μαζί».

    Θερμό μήνυμα «συμπαραστάσεως και ευχών» έστειλε από το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίος, με το οποίο του εκφράζει την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, προσωπικώς και εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

    Ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε με επιστολή του και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η αμεριμνησία των ιερέων και η κοινωνική ευθύνη

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του

    Πέτσας: Κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό – Όλα τα τεστ αρνητικά



    ΣΧΟΛΙΑ