Κοινωνία

Απίστευτο: Υποστηρίζουν τον δάσκαλο που κλείδωσε μαθητή στην τάξη οι γονείς των υπολοίπων

σχολικη ταξη


Ανέλπιστη συμπαράσταση βρίσκει ο δάσκαλος της Ρόδου, που κλείδωσε μαθητή μέσα στην τάξη, στο πρόσωπο των γονέων των υπόλοιπων μαθητών του, μετά την είδηση της απομάκρυνσής του από τα καθήκοντά του, κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Παιδείας.

Με συλλογική επιστολή που στέλνουν οι γονείς των υπολοίπων μαθητών της τάξης του δασκάλου, αλλά και μαθητών που πέρασαν από την τάξη του στη διάρκεια προηγούμενων διδακτικών ετών, διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση του δασκάλου, εκφράζοντας τη βαθιά εκτίμηση που τρέφουν γι’ αυτόν και την έντονη διαφωνία τους με την απόφαση της παύσης των καθηκόντων του.

Ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι γονείς των υπόλοιπων παιδιών θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια του μικρού παιδιού, που κλειδώθηκε από το δάσκαλό του μέσα στην τάξη, σε μια πράξη «τιμωρίας», αντιθέτως εκπλήσσει το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τον υποστηρίζουν, κάνοντας μάλιστα λόγο για έναν «άριστο παράδειγμα, τόσο παιδαγωγού, όσο και ανθρώπου, καθώς διακρίνεται για τις αξίες, το ήθος και τον σεβασμό του έναντι των παιδιών μας».

Επιπροσθέτως, σε άλλο σημείο της επιστολής, εκφράζουν ρητά την υποστήριξή τους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά την απομάκρυνσή του από τα καθήκοντά του, ενώ αναφέρουν ότι, όταν οι μαθητές του πληροφορήθηκαν ότι έφυγε από το σχολείο, έκλαιγαν απαρηγόρητοι.

Την επιστολή υπογράφουν όλοι οι γονείς των μαθητών του δασκάλου, εκτός αυτών που υπέβαλαν μήνυση εναντίον του, αλλά και άλλοι γονείς μαθητών του σχολείου.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Εκ μέρους των γονέων της Δ’ Τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, γονέων προγενέστερων ετών και λοιπών γονέων της σχολικής κοινότητας.

Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, αλλά και οι κάτωθι υπογραφόμενοι γονείς παλαιότερων τάξεων και λοιπών της συγκεκριμένης σχολικής κοινότητας νιώθουμε την απόλυτη ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δάσκαλο των τέκνων μας, ο οποίος τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται μέσω μιας αναιτιολόγητης κατηγορίας που του αποδίδεται, για το «εκ προθέσεως» κλείδωμα μαθητή της Δ’ τάξης δημοτικού εντός της αίθουσας.

Εμπιστευτήκαμε και θα εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια τα παιδιά μας στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό διότι, αποτελεί άριστο παράδειγμα τόσο παιδαγωγού όσο και ανθρώπου καθώς διακρίνεται για τις αξίες, το ήθος και τον σεβασμό του έναντι των παιδιών μας ως μαθητών αλλά και ημών ως γονέων τους.

Ο εν λόγω δάσκαλος, ουδέποτε έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα εξ ου και είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι για τις πολύτιμες γνώσεις και την καλοσύνη που απλόχερα χαρίζει στα παιδιά μας με γνώμονα πάντα τον απόλυτο σεβασμό στον θεσμό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης ομόφωνα δηλώνουμε ότι ανταποκρίνεται τα μέγιστα στα καθήκοντά του, επιδίδεται με ζήλο και ευγένεια στο να αναθρέφει και να εκπαιδεύει παιδιά με έντονο αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο πέρα από τη μόρφωση που τους χαρίζει.

Σε όλες τις δυσκολίες κάθε μαθητή σκύβει το κεφάλι και με υπομονή και σύνεση προάγει τα παιδιά μας τα καλλιεργεί με ζήλο ώστε όλοι εμείς αντικρίζουμε την μέγιστη πρόοδο τόσο στις επιδόσεις τους, όσο και στο ήθος τους.

Πρόκειται για παιδαγωγό επί 20ετίας που στο πλαίσιο του μαθήματος διακρίνεται για το έντονα ευρηματικό του ύφος σχετικά με τη διδασκαλία και την αγάπη του για τον μαθητή, εξ ού και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα παιδιά της τάξης του είναι έντονα δυσαρεστημένα (καθώς σήμερα έκλαιγαν έξω από το γραφείο του διευθυντή όταν έμαθαν για την απομάκρυνσή του από το σχολείο).

Είμαστε στο πλευρό του εμείς οι 23 γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της τετάρτης τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου (όλοι πλην των γονέων που υπέβαλλαν την μήνυση) μαζί με τους γονείς μαθητών του από προγενέστερα έτη καθώς και τους λοιπούς γονείς της σχολικής μας κοινότητας.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης με την παρούσα επιστολή για όλες τις καταδικαστικές φήμες που εκ προοιμίου διασπείρονται μέσω του τύπου για την ακεραιότητα και τις προθέσεις του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού καθώς είμαστε πεπεισμένοι για την αλήθεια και το ήθος του.

Την παρούσα υπογράφουμε όλοι, οι γονείς των μαθητών της Δ’ τάξης Δημοτικού (την οποία τάξη είχε φέτος ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός), αλλά και γονείς μαθητών του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από προηγούμενα έτη και λοιποί γονείς της εκπαιδευτικής κοινότητας οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν στην πρωτοβουλία μας».