• Πολιτική

    Ανατροπή! Αυξάνεται το ωράριο για δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία

    • NewsRoom


    Δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι υποχρεωμένοι να μένουν 30 ώρες την εβδομάδα στα σχολεία. Στο τέλος του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας θα έρθει προς δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και την σχετική ρύθμιση για την αύξηση της παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

    Στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση το υπουργείο Παιδείας θα συνεισφέρει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τουλάχιστον με μία ρύθμιση, κομβική βέβαια για την εκπαιδευτική κοινότητα, αυτή της υποχρεωτικής παραμονής των δασκάλων και των καθηγητών στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα.

    Στο τέλος του μήνα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας σε αιρετούς, θα έρθει νέο νομοσχέδιο -σε δημόσια διαβούλευση- για τις νέες δομές εκπαίδευσης κι αν δεν περιληφθούν στα προαπαιτούμενα οι ρυθμίσεις για το ζήτημα των συγχωνεύσεων αλλά και της επιλογής στελεχών με τη συμμετοχή ενός μέλους από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ θα ενταχθούν σε αυτό.

    30ωρο

    Με δασκάλους και εκπαιδευτικούς, αλλά και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους καθηγητές (ΣΥΝΕΚ) να βρίσκονται απέναντι στα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προετοιμάζει τη ρύθμιση για την 30ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο. Το αίτημα είχε τεθεί από τους θεσμούς ήδη από τον Δεκέμβρη, με τον υπουργό να επεξηγεί από την πλευρά του ότι δεν αλλάζει τίποτα, καθώς υπάρχει σχετική ρύθμιση σε νόμο του 1985.

    Η ώρα της αλήθειας θα φτάσει με την κατάθεση της ρύθμισης, στην οποία θα ορίζεται το πλαίσιο στο οποίο θα εφαρμόζεται το υποχρεωτικό 30ωρο στο σχολείο, δηλαδή οι εργασίες των εκπαιδευτικών πέραν των διδακτικών καθηκόντων τους. Ενα ακόμα ερώτημα είναι αν η ρύθμιση θα εξασφαλίζει επιβεβαίωση της παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο και, αν ναι, ποιος θα αναλάβει την καταγραφή.

    Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έχει υποσχεθεί σειρά νομοθετημάτων εντός του επόμενου διαστήματος, που θα αφορούν την διοικητική αναδιάρθρωση στην Παιδεία, ενώ ανάμεσα σε αυτά που αναμένονται είναι και οι δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις με την υπογραφή Γαβρόγλου, το νέο εισαγωγικό σύστημα με σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο αλλά και η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πλειστηριασμοί: Δείτε τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» την Τετάρτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο- Τι θα πει ο Τσίπρας για τα προαπαιτούμενα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευκλείδης Τσακαλώτος στους FΤ: Αναγκαία η συνέχιση της μεταρρύθμισης της οικονομίας της ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ