• Κοινωνία

    Ανατροπή: “Πράσινο φως” για άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου δίνουν οι ειδικοί – Οι εισηγήσεις για σχολεία, μετακινήσεις και πασχαλινό τραπέζι

    • NewsRoom


    Το άνοιγμα της εστίασης την Δευτέρα του Πάσχα, στις 3 Μαΐου εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Όπως όλα δείχνουν οι ειδικοί δίνουν το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατορίων και καφέ, με τραπεζάκια αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε δεν θα επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

    Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση παραμένει κλειστή τους τελευταίους έξι μήνες και συγκεκριμένα από τις 3 Νοεμβρίου. Τις προηγούμενες ημέρες συζητούνταν έντονα το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η εστίαση στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού.

    Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται η απαγόρευση της κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 10 το βράδυ για την περίοδο της Μ. Εβδομάδας (έναντι των 9 που ισχύει σήμερα) και από τις 11μμ για την περίοδο από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετέπειτα.

    Συγκατάθεση δίνει η Επιτροπή και για την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης σε Δημοτικά και Γυμνάσια από τις 10 Μαΐου, καθώς και για απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 του ίδιου μήνα.

    Αναφορικά με πασχαλινό τραπέζι, οι ειδικοί εισηγούνται το όριο των 9 ατόμων, από 2 οικογένειες, αν το τραπέζι γίνει σε εσωτερικό χώρο και 12 ατόμων αν γίνει σε εξωτερικό χώρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεραπετρίτης: Στόχος το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα – Πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν

    Πελώνη: «Όχι» της κυβέρνησης σε διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα – Ίσως το απόγευμα οι ανακοινώσεις

    Ξεκινούν σήμερα οι συνεδριάσεις των ειδικών για το Πάσχα-Έως την Παρασκευή οι αποφάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ