• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Στόχος το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα – Πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Γιώργος Γεραπετρίτης


    Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για επιπλέον χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

    Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων ακόμα και σήμερα το απόγευμα, σχολιάζοντας παράλληλα ότι τη μεγάλη πίεση στο σύστημα ασκούν οι μη εμβολιασμένοι.

    Ερωτηθείς σχετικά με τον «οδικό χάρτη για ελεγχόμενο άνοιγμα στην κοινωνία και στην αγορά», ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε στην ΕΡΤ για πιο σαφή ορίζοντα ελευθερίας, με όπλο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τον εμβολιασμό και σύμμαχο τον καλό καιρό. Χαρακτήρισε επιτυχημένη την επιλογή της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο και τα Λύκεια και τόνισε ότι «με την ίδια λογική ακούμε και σήμερα τους ειδικούς».

    «Στόχος Μαίου είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων και βασικό θέμα είναι οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα», δήλωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

    Αναφερόμενος στα self tests, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει την «επάρκεια ως αρχές Ιουνίου, κατά την μεταβατική περίοδο προς ομαλότητα». Επίσης, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια, με πρόθεση της κυβέρνησης να το εφαρμόσει σε Γυμνάσια και Δημοτικά.

    Τέλος, κάνοντας λόγο για το άνοιγμα της εστίασης, είπε ότι πρόθεση είναι μετά το Πάσχα «να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους, αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Χρήστος Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για επέκταση των μέτρων στήριξης της εστίασης και σε άλλους κλάδους

    Σαρηγιάννης: «Όχι» Πάσχα στο χωριό – Άνοιγμα εστίασης μετά τις 15 Μαΐου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ