• Κοινωνία

    Αυτό είναι το σπίτι του «ογκολόγου-μαϊμού» – Παρίστανε τον πράκτορα της CIA για να αποσπάσει 55 εκατ. από γνωστό επιχειρηματία

    • NewsRoom


    Διαφορετικά επαγγέλματα φαίνεται πως είχε σκαρφιστεί ο «γιατρός – μαϊμού» και εμφανιζόταν με αυτά είτε στη γειτονιά είτε σε υποψήφιους πελάτες του.

    Ο ψευτογιατρός συστηνόταν ως «Νίκος Κοντός» και δήλωνε ότι ήταν ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία από τις σπουδές του σε Αμερική και Ελβετία.

    Αντίθετα, στη γειτονιά του, στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, εμφανιζόταν ως «πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας»!

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του αλλά και τις μηνύσεις από γονείς δύο παιδιών που έφυγαν από τη ζωή, καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπευτική αγωγή στην οποία υποβάλλονταν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο απατεώνας είχε εξαπατήσει τουλάχιστον άλλους 45 ασθενείς και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για τις δήθεν θεραπείες του.

    Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ο 47χρονος άνδρας, εκτός από ογκολόγος και πιλότος, είχε εμφανισθεί και ως πράκτορας της CIA και είχε αποσπάσει από επιφανή επιχειρηματία 55 εκατ. ευρώ, από το 2004 έως το 2009. Πρόκειται για υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε εκδοθεί και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε βάρος του.

    Ο «Κοντός» είχε καταφέρει να πείσει μέχρι και πραγματικούς γιατρούς πως είναι συνάδελφός τους. Μάλιστα, είχε καταφέρει να του διαθέσουν τα ιατρεία τους για να «συνεξετάζουν» ασθενείς. Κάποιοι από τούς γιατρούς κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν.

    Όπως έγραφε νωρίτερα το mononews.gr, o 47χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι στον 1ο ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

    Σε βάρος  του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του αλλά και τις μηνύσεις από γονείς δύο παιδιών που έφυγαν από τη ζωή, καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπευτική αγωγή στην οποία υποβάλλονταν.

    Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν νωρίτερα, καθώς δεν γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα. Την έρευνα μάλιστα για τη δράση του επόπτευε ο ίδιος ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η σύλληψή του έγινε μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο 47χρονος εισέπραξε  από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

    Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ενώ ερευνάται ο ρόλος δύο γιατρών  για τους οποίους όμως εκτιμάται ότι και οι ίδιοι έπεσαν θύματα του 47χρονου. Η αποκάλυψη των ψεύτικων πτυχίων του κατηγορουμένου φέρεται να έγινε όταν ένας γιατρός του ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Ο γιατρός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού ο 47χρονος δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν από το χειρουργείο.

    Αναμένεται εισαγγελική διάταξη ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του 47χρονου προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες πιθανές περιπτώσεις ασθενών που εξαπατήθηκαν.

     



    ΣΧΟΛΙΑ