• Κοινωνία

    Ψευτογιατρός: Σοκάρουν οι φωτογραφίες του μέσα σε χειρουργείο με νυστέρι – Χειρουργούσε προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές

    ψευτογιατρός


    Νέα ντοκουμέντα έρχονται μέρα με τη μέρα στο προσκήνιο, σχετικά με την δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, που εξαπατούσε ασθενείς με ανίατες νόσους, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά

    Τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι φωτογραφικά ντοκουμέντα που συγκλονίζουν, καθώς απεικονίζουν τον γιατρού «μαϊμού», Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος, εκτός από το να πουλά έναντι αδράς αμοιβής, ματζούνια σε ασθενείς, έφτασε στο σημείο ακόμα και να μπει σε χειρουργείο, φορώντας στολή χειρουργού.

    Οι φωτογραφίες προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Σε αυτές, ο 47χρονος ψευτογιατρός απεικονίζεται να ποζάρει μέσα στο χειρουργείο, δίπλα σε πραγματικούς γιατρούς και νοσηλευτές, ντυμένος με στολή χειρούργου και κρατώντας νυστέρι στο χέρι, μπροστά από ένα ανθρώπινο λίπωμα που έχει αφαιρεθεί από ασθενή.

    Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει είναι αν οι επαγγελματίες γιατροί και νοσηλευτές που φαίνονται στις φωτογραφίες δίπλα του, γνώριζαν ότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός.

    Ο ψευτογιατρός φωτογραφήθηκε με χειρουργική στολή και νυστέρι στο χέρι μέσα στο χειρουργείο

    Κούγιας: Ο ψευτογιατρός χειρούργησε ασθενή και το κατέστησε ανάπηρο – Του έβγαλε το πλευρό

    Ο 47χρονος, που σήμερα είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν παρουσιαζόταν στα θύματά του ως γιατρός, αλλά εκείνοι του «κόλλησαν» την ιδιότητα και απλά αυτός δεν έκανε κάτι για να την βγάλει από πάνω του.

    «Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα, το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος, αλλά με την ιδιότητα του βοτανολόγου, έστω και εμπειρικού. Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξα προκειμένου να άρω την πλάνη», είπε.

    Ωστόσο, όπως τονίζει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, τα ντοκουμέντα τον διαψεύδουν, αφού, όχι μόνο εμφανίζεται ως γιατρός, αλλά φωτογραφίζεται και μέσα σε χειρουργείο μετά το τέλος της επέμβασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του τουλάχιστον από το περασμένο Πάσχα.

    Ο ψευτογιατρός υποστήριζε ότι συνόδευε τους ασθενείς μέχρι τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία και όχι στα χειρουργεία: «Πέραν της ιδιότητας μου ως βοτανολόγος, ουδέποτε έχω αποκτήσει πτυχίο ιατρικής. Απλά, ορισμένες φορές συνόδευα τους ασθενείς στο διαγνωστικό κέντρο και νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση».

    Σημειώνεται, πάντως, ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από το προσωπικό άλμπουμ του Νίκου Κοντοστάθη, «με τις οποίες ήθελε να αποδείξει στους ασθενείς ότι όχι απλά είναι ένας γιατρός, αλλά ένας γιατρός που κάνει και θαύματα».

    Ο ψευτογιατρός φωτογραφήθηκε με χειρουργική στολή και νυστέρι στο χέρι μέσα στο χειρουργείο

    Η επίσημη δήλωση Κούγια

    Με αφορμή το ρεπορτάζ, ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

    «Όπως σας είναι γνωστό, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξιος Κούγιας εκπροσωπεί τρία εκ των θυμάτων του κατηγορουμένου για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, Νικολάου Κοντοστάθη, εκ των οποίων θυμάτων ένα έχασε τη ζωή του, ενώ το δεύτερο, όπως μας έχει περιγράψει χειρογράφως, χειρουργήθηκε στην Κεντρική Κλινική Αθηνών επί 12 ώρες και, εξαιτίας αυτής της πρωτοφανούς για τα ιατρικά χρονικά συμπεριφοράς του κατηγορουμένου και των συνεργών του, έμεινε ολοσχερώς ανάπηρο, αφού προηγουμένως κατέβαλε σε όλους αυτούς το πρωτοφανές ποσόν των 98.000 ευρώ.

    Το τρίτο θύμα, από το 2016, ενώ έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, λάμβανε από τον κατηγορούμενο και τους συνεργούς του διάφορα ιδιοσκευάσματα και, επειδή του συνέστησαν να σταματήσει εντελώς την κανονική θεραπεία του, η κατάστασή του επιδεινώθηκε, ενώ συγχρόνως του απέσπασαν ποσό που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ. Και αυτό το θύμα, όπως μας έχει περιγράψει, έχει κάνει όλες τις επισκέψεις και τις συναντήσεις με τον ιατρό σε πολυτελές γραφείο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

    Σήμερα, μετά τη δημοσιοποίηση, από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, των φωτογραφιών του συγκεκριμένου κατηγορουμένου με χειρουργικές στολές, μάσκες και νυστέρια, θα πρέπει πλέον να σταματήσει η δήθεν ιερή αντίδραση αυτών που ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος ιατρός ουδεμία σχέση είχε με άλλους ιατρούς οποιασδήποτε κλινικής και ότι ο κύκλος των κατηγορουμένων αρχίζει και τελειώνει μόνο με αυτόν, πρέπει δε η ποινική δίωξη να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα.

    Το δικηγορικό μας γραφείο μελετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, αφού μελετήσουμε με τους ειδικούς μας συμβούλους τους ιατρικούς φακέλους των τριών αυτών θυμάτων και θα ζητήσουμε, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά παντός υπευθύνου, τα οποία αδικήματα επισείουν ποινές ισοβίου καθείρξεως και πολυετούς καθείρξεως μέχρι 15 ετών αντίστοιχα».



    ΣΧΟΛΙΑ