• Κοινωνία

    Σε δίκη παραπέμπεται ο 48χρονος ψευτογιατρός που εξαπατούσε καρκινοπαθείς

    Αμετανόητος ο ψευτογιατρός - Διεκόπη για αύριο η δίκη του


    Στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 48χρονος ψευτογιατρός που συστηνόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος, πείθοντας καρκινοπαθείς ότι θα τους σώσει εάν σταματήσουν τη θεραπεία τους και λάβουν τα δικά του «θαυματουργά» σκευάσματα.

    Τα οποία, δυστυχώς, ήταν μόνο βότανα που αγόραζαν έναντι αδράς αμοιβής από κατάστημα στο Βόλο.

    Ως θύματα του, η Δικαιοσύνη του χρεώνει τους θανάτους και ανήλικων παιδιών.

    Τρεις μήνες πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της ανώτατης προφυλάκισης (οδηγήθηκε στη φυλακή στις 22 Ιουνίου 2020), το δικαστικό συμβούλιο ομόφωνα έστειλε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον «μαϊμού» γιατρό για να δικαστεί για 12 θανάτους καρκινοπαθών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 14 ασθενών.

    Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως και παρέπεμπαν σε δίκη, εκτός από τον 48χρονο και 16 εμπλεκόμενους για συνέργεια στα βαριά εγκλήματα του.

    Ανάμεσα τους, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα

    Ο ψευτογιατρός θα δικαστεί για:

    • Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα
    • Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη
    • Διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα
    • Κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα
    • Αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος
    • Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση

    Ο 48χρονος στην απολογία του στον ανακριτή είχε ομολογήσει τις πράξεις του, αρνήθηκε ωστόσο ότι έπειθε τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους.

    Δεν ευθύνεται, ισχυρίστηκε, για τους θανάτους των καρκινοπαθών και δεν έπαιρνε χρήματα για τα βότανα που τους έδινε. Ήταν λέει καταδικασμένοι και ήθελε να τους δώσει ελπίδες και ανακούφιση με τα βότανα του.

    Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

    Στην ανακρίτρια συστήθηκε ως «εμπειρικός βοτανολόγος» και ισχυρίστηκε ότι του άρεσε να τον αποκαλούν γιατρό.

    Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα που μεταξύ άλλων συστηνόταν ως πράκτορας της CIA και πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, φέρεται να δρούσε από το 2016, με την ταρίφα να κυμαίνεται στις 15.000 ευρώ για προτεινόμενες θεραπείες 5 μηνών, με βότανα και κάνναβη.

    Σύμφωνα με τις αρχές, χωρίς να είναι γιατρός, προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

    Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργαςίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών.

    Εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Ανηψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανηψιά άλλου εφοπλιστή.

    Τόσο ο ψευτογιατρός όσο και οι συγκατηγορούμενοι του έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

    Διαβάστε επίσης

    ΣτΕ: Νέο «όχι» σε αρνητές του κορονοϊού για τα μέτρα στους χώρους εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ