• Κοινωνία

    Ποιος ήταν ο «μαϊμού» γιατρός που συνελήφθη – Ποινική δίωξη εναντίον του

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    γιατρός


    Παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών φέρεται να είναι ο 47χρονος «μαϊμού» ογκολόγος που κατά τις αρχές ευθύνεται για το θάνατο 2 παιδιών κι ενός ηλικιωμένου.

    Στο παρελθόν ο συλληφθείς έχει προσπάθησε να εξαπατήσει επιχειρηματία, υπόθεση για την οποία ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη.  Ο 47χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι στον 1ο ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις αρχές, εμφανιζόταν ως γιατρός εξαπατώντας κυρίως καρκινοπαθείς ασθενείς ότι μπορεί να τους θεραπεύσει με διάφορα «ψευτοφάρμακα» τα οποία τους χορηγούσε. Ο ψευτογιατρός συστηνόταν ως Νίκος Κοντός και δήλωνε ότι ήταν ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία από τις σπουδές του σε Αμερική και Ελβετία.

    Σε βάρος  του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του αλλά και τις μηνύσεις από γονείς δύο παιδιών που έφυγαν από τη ζωή, καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπευτική αγωγή στην οποία υποβάλλονταν.

    Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν νωρίτερα, καθώς δεν γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα. Την έρευνα μάλιστα για τη δράση του επόπτευε ο ίδιος ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η σύλληψή του έγινε μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο 47χρονος εισέπραξε  από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

    Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ενώ ερευνάται ο ρόλος δύο γιατρών  για τους οποίους όμως εκτιμάται ότι και οι ίδιοι έπεσαν θύματα του 47χρονου. Η αποκάλυψη των ψεύτικων πτυχίων του κατηγορουμένου φέρεται να έγινε όταν ένας γιατρός του ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Ο γιατρός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού ο 47χρονος δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν από το χειρουργείο.

    Αναμένεται εισαγγελική διάταξη ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του 47χρονου προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες πιθανές περιπτώσεις ασθενών που εξαπατήθηκαν.



    ΣΧΟΛΙΑ