• Δημοφιλή στο Internet

    Ο απίστευτος λόγος που έκλεισε μοναστήρι στην Τοσκάνη: Φταίει ο έρωτας

    • NewsRoom


    Μοναστήρι στην Τοσκάνη, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, αναγκάστηκε να κλείσει, επειδή μια από τις τέσσερις καλόγριες που ζούσαν σε αυτό… ερωτεύτηκε έναν ντόπιο.

    Το μοναστήρι των Καπουτσίνων Πατέρων στο Σανσεπόλερο είχε επαναλειτουργήσει το 2015 έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης. Την λειτουργία του είχαν αναλάβει μοναχές του τάγματος των Βενεδικτίνων, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

    Όμως, η ηγουμένη Μαρία Τερέζα απαλλάχθηκε των καθηκόντων της, διότι πρόσφατα την χτύπησαν τα βέλη του έρωτα. Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblcica, η ηγουμένη ερωτεύτηκε έναν ντόπιο άνδρα.

    Ακούραστη και πάντα χαμογελαστή, η Μαρία Τερέζα ήταν υπεύθυνη για τους επισκέπτες στο μοναστήρι, καθώς εκεί τελούνται γάμοι και βαπτίσεις.

    Όμως, με την αποχώρησή της το μοναστήρι αναγκάζεται να κλείσει τις πόρτες του επ’ αόριστον, καθώς οι άλλες τρεις μοναχές, μια 80χρονη και άλλες δύο νεότερες- δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

    Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η 40χρονη Μαρία Τερέζα αποχώρησε με δική της θέληση ή εξαναγκάστηκε, αν και ομολόγησε στις υπόλοιπες μοναχές πως νιώθει συντετριμμένη.

    «Οι άνθρωποι κλαίνε για το κλείσιμο του μοναστηριού, κι εγώ επίσης» είπε.

    Ωστόσο, απέφυγε να δώσει απάντηση όταν η La Repubblica την ρώτησε αν η αποχώρησή της έχει να κάνει με το γεγονός ότι έκανε ερωτικό δεσμό. «Έτσι θέλουν να λένε, άστους να το λένε» είπε she said. «Το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο» συμπλήρωσε αινιγματικά.

    Πάντως ο αρχιεπίσκοπος του Αρέτσο είπε στις μοναχές ότι δεν είχε σχέση με την απόφαση.



    ΣΧΟΛΙΑ