• Δημοφιλή στο Internet

    Ένα μαμαδίστικο πιάτο που αγαπάμε: Παραδοσιακό γιουβέτσι

    • NewsRoom

    Παραδοσιακό γιουβέτσι από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Μία εύκολη συνταγή για ένα φαγητό που οι περισσότεροι λατρεύουμε

    Απολαυστικό παραδοσιακό γιουβέτσι ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να το φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην νοστιμιά.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip: Αν η γάστρα σας πίνει γρήγορα νερά, συμπληρώστε λίγο παραπάνω νερό όταν ρίξετε το κριθαράκι.

    Υλικά

    1 κιλό μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κομμάτια μέγεθος αυγού

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    ½ κιλό κριθαράκι μέτριο

    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

    400 γρ. ντομάτα κονκασέ (κονσέρβας)

    ¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

    ¼ κ.γ. γαρύφαλλο , σε σκόνη

    2 φύλλα δάφνης

    5-6 κ.σ. Ελαιόλαδο

    1-1,5 lt. νερό

    Τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι, το λαδώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μίας χρήσης.

    Το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι σε δόσεις ώστε να του δώσουμε πολύ καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, γυρνώντας το με μία τσιμπίδα, χωρίς όμως να το ανακατεύουμε συνέχεια, γιατί θα αρχίσει να βράζει αντί να παίρνει χρώμα.

    Όταν πάρει καλό χρώμα, το ρίχνουμε μέσα στη γάστρα.

    Στο ίδιο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μαζί με δύο-τρεις κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.

    Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στη γάστρα.

    Ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά, και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και τη δάφνη.

    Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 2-2,5 ώρες.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Η τέλεια μακαρονάδα για όσους κάνουν διατροφή: Σπαγγέτι με σολομό και σάλτσα αβοκάντο

    Η τέλεια συνταγή Halloween από τον Άκη Πετρετζίκη: Απολαυστικό ριζότο κολοκύθας

    Μία τέλεια και πρωτότυπη γεύση: Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ