• Δημοφιλή στο Internet

    #Μένουμε_σπίτι και μαγειρεύουμε λαχταριστό γιουβέτσι με μανιτάρια

    Γιουβέτσι με μανιτάρια από τον Γιώργο Τσούλη


    Ένα γευστικότατο φαγητό, με άρτια συνδυασμένα υλικά

    Γιουβέτσι με μανιτάρια ετοιμάζει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης και μας προτείνει ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσουμε. Μας συμβουλεύει, δε, αν δούμε πως όταν ρίξουμε το κριθαράκι χρειάζεται κι άλλο νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα.

    Υλικά

    150 γρ. κριθαράκι, μέτριο

    200 γρ. μανιτάρια portobello, καθαρισμένα και κομμένα στα οκτώ

    400 γρ. λευκά μανιτάρια , κομμένα στα τέσσερα

    250 γρ. κρεμμύδια για στιφάδο, κομμένα στη μέση

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    125 ml κόκκινο κρασί

    30 ml ελαιόλαδο

    1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

    10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

    1/4 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

    1/4 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο

    1 φύλλο δάφνης

    400 γρ. ντομάτα κονκασέ

    550 ml. ζωμό λαχανικών

    4-5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.

    Έπειτα, προσθέτουμε και τα δύο είδη μανιταριών σε δόσεις και τα σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 3-4 λεπτά.

    Κάθε δόση που ετοιμάζεται, την αδειάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μανιτάρια και αφήνουμε στην άκρη.

    Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 2-3 λεπτά.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα μανιτάρια, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύοντας συνεχώς μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

    Αφού μαγειρευτεί ο πελτές, ρίχνουμε μέσα το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Τέλος, προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να δέσει η σάλτσα.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ