• Δημοφιλή στο Internet

    Μία τέλεια και πρωτότυπη γεύση: Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom

    Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία λαχταριστή και πρωτότυπη γεύση που θέλουμε να δοκιμάσουμε!

    Μία πρωτότυπη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας αποκαλύπτει πώς μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς τέλεια μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί. Ένα πιάτο που θα μας κερδίσει.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    500 γρ. σπανάκι, σε φύλλα
    500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    50 γρ. κονιάκ
    2 κ.σ. βούτυρο
    4-5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
    1 κρεμμύδι, ξερό
    1 σκ. σκόρδο
    άνηθο
    ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    200 γρ. κατσικίσιο τυρί

    Για το σερβίρισμα

    βασιλικό, φρέσκο
    ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    πιπέρι
    ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

    Αφαιρούμε και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το μαύρο μέρος από τα μανιτάρια και το προσθέτουμε στο μπολ.

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

    Βάζουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, κονιάκ, βούτυρο και θυμάρι.

    Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αν το τηγάνι μας δεν έχει μεταλλική λαβή, μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί.

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια από το μπολ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία. Αφαιρούμε το σπανάκι από τη φωτιά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ