• Real Estate

    Βροχή μυκονιάτικων σφυριών

    2.Μύκονος σήμερα

    Μύκονος σήμερα


    Πλειστηριασμοί προσώπων, γνωστών στη Μύκονο, είτε από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, είτε από τα… έργα και ημέρες του στο νησί των ανέμων, έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες.

    Στις 19 Απριλίου η Intrum βγάζει στο σφυρί οικόπεδο επιφάνειας 4.200 τ.μ. στο οποίο έχουν κατασκευαστεί 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες, με τιμή εκκίνησης το ποσό των 443.000 ευρώ. Είναι πρώην ιδιοκτησίες της οικογένειας Πατρώνη, γνωστή για τη δραστηριότητά της στο real estate, σε Αθήνα και Κυκλάδες. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών στο Φανάρι Μυκόνου, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται κακή ενώ οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες, αφού, σύμφωνα με την αυτοψία, η οικοδομική άδεια δεν ταυτίζεται με τα κτίσματα που στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν καθώς η υλοποίηση των οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν έγινε ποτέ και στη θέση τους έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια με συνολική επιφάνεια 1.440 τ.μ..

    Κάποια από τα κτίρια έχουν κλειστεί και μπαζωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχουν καταγγελίες και πρόστιμα στο τμήμα αυθαιρέτων για τα συγκεκριμένα κτίσματα. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε μηδενικά έσοδα, ζημιές 93 χιλ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 15,65 εκατ. ευρώ το 2016, την τελευταία χρήση που δημοσίευσε οικονομικές καταστάσεις.

    Στην ίδια οικογένεια ανήκε οικόπεδο που εκπλειστηριάζεται στις 17 Μαΐου, με επισπεύδουσα επίσης την Intrum. Από τη Ρόδον Ελλάς, διαχειρίστρια της οποίας είναι η Καλλιόπη Πατρώνη, κατασχέθηκε οικόπεδο 4.140 τ.μ. στο Φανάρι και εκπλειστηριάζεται αντί 422.000 ευρώ. Σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα, «το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Σημειώνεται ότι προκειμένου περί οικοδόμησης πρέπει να συνηγορήσουν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες». Το ίδιο ισχύει και για ένα επιπλέον οικόπεδο της οικογένειας στην περιοχή, επιφάνειας 4.186 τ.μ., που βγαίνει στο σφυρί έναντι 420.000 ευρώ.

    Νωρίτερα αυτών, στις 6 Απριλίου θα «χτυπήσει» το σφυρί για ιδιοκτησίες του Γιώργου Τσαγκαράκη, τηλεαντικέρ, γνωστό από τη Galerie Tsangarakis. Τα χαμένα assets της Pianeta Terra στον Ορνό (έτσι λέγεται η εταιρεία) είχαν βγει ξανά σε πλειστηριασμό έναντι ποσών από 266 έως 293 χιλ. ευρώ. Τελικα, οι τρεις από τις έξι άλλαξαν χθες χέρια, ενώ για τις υπόλοιπες δε βρέθηκε πλειοδότης. Στο συγκρότημα υπάρχει κοινόχρηστη πισίνα στην οποία έχουν πρόσβαση οι νέοι ιδιοκτήτες. Το δρόμο του πλειστηριασμού πήραν δύο ιδιοκτησίες, με κουζίνα, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και ημιυπαίθριους χώρους έναντι 229.600 και 234.400 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ