• Real Estate

    ΤΑΙΠΕΔ: Το πρώτο εξάμηνο του 2021 ξεκινά ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Αττικής Οδού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Την πρόσληψη Χρηματοοικονομικών, Τεχνικών και Νομικών Συμβούλων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του διαγωνισμού για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού περιλαμβάνει στον προγραμματισμό του το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) ενώ τοποθετεί την έναρξη της διαδικασίας το πρώτο εξάμηνο του 2021.

    Η σε ισχύ σύμβαση Παραχώρησης της Αττικής Οδού λήγει το αργότερο στα μέσα του 2024. Παράλληλα, όπως έχει γράψει το mononews, τρέχει η διαδικασία του υπουργείου Υποδομών για την επιλογή συμβούλου που θα διερευνήσει τις οικονομικές παραμέτρους που επηρεάζουν το χρόνο λήξης της υφιστάμενης Σύμβασης Παραχώρησης και επιστροφής του έργου στο δημόσιο καθώς και τις τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους οι οποίες συνδέονται με πρόβλεψη εκπλήρωσης συγκεκριμένων υποχρεώσεων εκ μέρους του Παραχωρησιούχου (βαριά συντήρηση, τεχνολογική αναβάθμιση συστήματος είσπραξης διοδίων κλπ).

    Στο ίδιο κείμενο του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό καταγράφονται οι παρακάτω εκκρεμότητες χωρίς να υπάρχει ημερομηνία για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής:

    – Διανομή δικαιωμάτων πλήρους κυριότητας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης (ΥΠΟΙΚ/ΤΑΙΠΕΔ) και σύσταση δικαιώματος επιφάνειας υπέρ ΤΑΙΠΕΔ.

    – Μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.).

    – Κύρωση Σύμβασης εισφοράς των εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

    – Εγγραφή των ΚΥΑ (Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων) χωροθέτησης στο Κτηματολόγιο (ΥΠΕΝ/ΤΑΙΠΕΔ/Κτηματολόγιο)

    – Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής.

    Ακόμη, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την μακροχρόνια (35ετής) παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας, συντήρησης και εμπορικής εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 2020. Το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας και αποστολής του αναθεωρημένου σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης στους Προεπιλεγέντες Επενδυτές οι οποίοι με βάση την απόφαση του Ταμείου τον Μάιο του 2018 είναι:

    1. ANAS International Enterprise S.p.A.

    2. FREYJA HOLDINGS SARL [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]

    3. ROADIS Transportation Holding S.L.U. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

    4. SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A. 5. VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.

    6. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

    7. ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ