• Real Estate

    Τα ακριβότερα ξενοδοχεία που εκποιούνται έως το τέλος του χρόνου

    • NewsRoom


    Τη δεύτερη ευκαιρία για να προλάβουν μερίδιο από τα έσοδα του τουρισμού που φέρεται ότι θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 αναζητούν ξενοδοχειακές μονάδες που βρέθηκαν να εκπλειστηριάζονται έναντι επταψήφιου τιμήματος.

    Το ακριβότερο από τα ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί μέχρι την εκπνοή του 2023 είναι το Five Senses Hotel της οικογένειας Χρυσόγονου. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 6 και για τις 20 Σεπτεμβρίου (τη δεύτερη με επισπεύδουσα την Παγκρήτια Τράπεζα). Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου επέτρεψε την ελεύθερη πώληση, η οποία θα γίνει το αργότερο δέκα ημέρες πριν τον πλειστηριασμό της 6ης Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι βρέθηκε αγοραστής που πρότεινε το τίμημα των 3,3 εκατ. ευρώ.

    Σε κάθε περίπτωση το τετράστερο ξενοδοχείο βρίσκεται σε περιοχή που μέλλει να αναπτυχθεί, καθώς στις Γουβιές Ηρακλείου που έχει χτιστεί αναπτύσσεται η πρώην αμερικανική βάση με τουριστικό συγκρότημα με καζίνο. Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται στα 9.014,59 τ.μ., εκ των οποίων τα 3.426,73 τ.μ. είναι εντός ορίων οικισμού Κάτω Γούβες, τα 4.732,96 τ.μ., εκτός ορίων οικισμού και τα 854,90 τ.μ. αποτελούν ζώνη παραλίας. Σε αυτή την έκταση κατασκευάστηκαν το ξενοδοχείο Gouves Mare με δυναμικότητα 27 δωμάτια και 51 κλίνες και το ξενοδοχείο Gouves Sea, που λειτουργούσε με δυναμικότητα 34 δωμάτια με 76 κλίνες, συνενώθηκαν λειτουργικά από το 2017 σε ένα ενιαίο συγκρότημα υπό τον διακριτικό τίτλο Gouves Sea Hotel, κλασσικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων ενώ αθροιστικά η δυναμικότητα ανέρχεται σε 68 δωμάτια με 193 κλίνες. Σημειωτέον ότι η μονάδα σήμερα δε λειτουργεί.

    Το Five Senses στο Ηράκλειο

    Έναντι 3 εκατομμυρίων εκποιείται το Royal Beach Hotel στην Κάρπαθο, το οποίο ανήκε στην Πυλιάρης Τουριστική Α.Ε.. Το ξενοδοχείο βγάζει στο σφυρί η PQH στις 3 Νοεμβρίου. Το ακίνητο αποτελείται από πέντε κτίρια, ένα κεντρικό κτίριο με υπόγειο δομημένης επιφανείας 205,03 τ.μ., ισόγειο και πρώτο όροφο δομημένης επιφανείας 615,10 τ.μ. ένα κτίριο με υπόγειο δομημένης επιφανείας 33,87 τ.μ., ισόγειο και πρώτο όροφο δομημένης επιφανείας 101,60 τ.μ., κτίριο με υπόγειο δομημένης επιφανείας 200,80 τ.μ., ισόγειο και όροφο δομημένης επιφανείας 602,40 τ.μ. κτίριο με υπόγειο δομημένης επιφανείας 274,03 τ.μ., ισόγειο και όροφο δομημένης επιφανείας 822,10 τ.μ., και τέλος, κτίριο με ισόγειο και όροφο δομημένης επιφανείας 243,10 τ.μ.. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών και ατασκευάστηκε το 2009, ενώ τόσο η ποιότητα κατασκευής του όσο και η κατάσταση συντήρησής του είναι καλή. Διαθέτει επίσης χώρο parking, πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. και ένα εκκλησάκι εμβαδού 15 τ.μ., σύμφωνα με την έκθεση των ανεξάρτητων εκτιμητών.

    Tο Royal Beach Hotel στην Κάρπαθο

    Στην πληγείσα από τις πυρκαγιές Ρόδο βρίσκεται το Ρομάντζα Μάρε της Ρομάντζα Α.Ε., το οποίο επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την PQH. Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου και ως τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μια τουριστική μονάδα αποτελούμενη από τέσσερα κτίρια που στεγάζουν το κεντρικό ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα (σύμφωνα με τα σήματα λειτουργίας του ΕΟΤ) και εστιατόριο, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού του δήμου Ρόδου. Η μονάδα αυτή έχει ανεγερθεί σε 10.660 τ.μ., σε επιφάνεια η οποία έχει πρόσωπο και είσοδο σε αγροτική οδό κάθετη προς την οδό Ρόδου – Καλλιθέας που οδηγεί στην παραλία. Επιπλέον, η ξενοδοχειακή μονάδα ωφελείται από πισίνα, pool bar και snack bar. Το τουριστικό κατάλυμα παρά τα διαφορετικά σήμα ΕΟΤ λειτουργεί ως ένα ενιαίο ξενοδοχείο και ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να λάβει υπόψη πως για την ολοκλήρωση της έκθεσης θα δοθεί η αξία του υπολογίζοντας τα δωμάτια και τις κλίνες που αναγράφονται στο σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ, καθώς και ότι με τα σημερινά δεδομένα η εμπορικότητα της μονάδας κρίνεται ως μεσαία.

    Τη λίστα συμπληρώνει το ξενοδοχείο Αλέξανδρος στη Λευκάδα, το οποίο ανήκε στο Θεόδωρο Κονδυλάτο και εκποιείται αντί 1,7 εκατ. στις 27 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα τη Cepal. Συγκεκριμένα, στο σφυρί βγαίνει οικόπεδο εμβαδού 2.792,32 τ.μ. με τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα και οικόπεδο εμβαδού 689,06 τ.μ. επί της επαρχιακής οδού Λευκάδας-Νυδρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ