• Real Estate

    Στις 11 Δεκεμβρίου μπαίνει στο Χρηματιστήριο η Orilina Properties

    Τρύφων Νάτσης, Fund Manager και Συνιδρυτής της Brevan Howard

    Τρύφων Νάτσης, Fund Manager και Συνιδρυτής της Brevan Howard


    Από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου θα μείνει ανοιχτό το βιβλίο προσφορών της Orilina Properties, οι μετοχές της οποίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την 11η Δεκεμβρίου, βάσει χρονοδιαγράμματος που ενέκρινε χθες το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Η επενδυτική εταιρεία ακινήτων, που ίδρυσε και ελέγχει ως βασικός μέτοχος ο fund manager Τρύφωνας Νάτσης, αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 28,01 εκατ. ευρώ με την έκδοση 32,2 εκατομμυρίων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,87 ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και κάλυψη της αύξησης μέσω δημόσιας προσφοράς.

    Όπως αναφέρει το ενημερωτικό της ΑΕΕΑΠ που ιδρύθηκε το 2018, ποσοστό τουλάχιστον 30% των μετοχών της αύξησης (9.660.000 μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των ιδιωτών επενδυτών, και το υπόλοιπο έως και 70%  (22.540.000 μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των ειδικών και ιδιωτών επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία.

    Επιπλέον, στις 6 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί και το εύρος τιμής των μετοχών. Να σημειωθεί εδώ πως λογιστική αξία της μετοχής της Orilina ανέρχεται σε 1,16 ευρώ.

    Στόχος της Orilina είναι μετά την IPO, το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς να διαμορφωθεί σε 25,47% και 5% θα διακρατούν άλλοι μικρομέτοχοι, ενώ κατά 10% θα μειωθεί το ποσοστό των δυο μεγαλύτερων μετόχων. Ο Τρύφωνας Νάτσης και η σύζυγός του Δέσποινα Παντοπούλου θα ελέγχουν περί το 50,6% της επενδυτικής ακινήτων μετά την ΑΜΚ, ενώ το ποσοστό του Jacques de Saussure, Ελβετού πρώην τραπεζίτη, προέδρου της ενεργειακής Eurosite Power θα κατέλθει από το 14% στο 10,85%.

    Θυμίζουμε πως πληροφορίες του mononews θέλουν τουλάχιστον εννέα έως 10 επενδυτές και family offices να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της ΑΜΚ, μεταξύ των οποίων η Brevan Howard.

    Στο Ελληνικό τα κεφάλαια που θα αντληθούν

    Το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των επενδύσεων που σχεδιάζει η Orilina στο Ελληνικό και συγκεκριμένα, στο παράκτιο μέτωπο του υπό ανάπλαση ακινήτου του πρώην αεροδρομίου.

    Αυτό σημαίνει πως 27,3 εκατ. θα διατεθούν από την εταιρεία εντός 36 μηνών για την πρώτη επένδυση που αφορά στην ανέγερση συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών συνολικής επιφάνειας ανωδομής που θα ξεπερνά τα 4.900 τ.μ., με υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες, σε συνολικό οικόπεδο επιφανείας 22.795,21 τ.μ..

    Επίσης, 2,5 εκατ. θα διατεθούν εντός 24 μηνών για την δεύτερη επένδυση που αφορά στην ανέγερση Ιδιωτικής Λέσχης Μελών συνολικής επιφάνειας ανωδομής 1.340 τ.μ. με υπόγειους βοηθητικούς χώρους  σε οικόπεδο επιφανείας 24.553 τ.μ., όμορο με το οικόπεδο στο οποίο θα αναπτυχθούν οι πολυτελείς κατοικίες, που υπογράφει το γραφείο του Ιάπωνα Kengo Kuma.

    Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της Orilina ανερχόταν σε 137,46 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ενώ ο αριθμός των ακινήτων που βρίσκονται υπό την κατοχή της ανέρχονταν σε 15 και η συνολική επιφάνεια τους στα 70.311 τ.μ., ενώ εξ’ αυτών 5 είναι ακίνητα γραφείων.

    Διαβάστε επίσης

    Orilina: Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο για την IPO

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στην Orilina για είσοδο στο Χρηματιστήριο

    Πώς θα μπει στο Χρηματιστήριο η Orilina Properties – Στην «ουρά» μεγάλοι παίκτες και 9 family offices



    ΣΧΟΛΙΑ