• Business

    Orilina: Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο για την IPO

    • NewsRoom
    Μάριος Αποστολίνας, CEO Orilina Properties

    Μάριος Αποστολίνας, CEO, Orilina Properties


    Στη δημοσιότητα έδωσε η Orilina το ενημερωτικό δελτίο για την Αρχική Δημόσια Προσφορά των 28 εκατ. ευρώ και την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Η «ORILINA PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι από την 29.11.2023 θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκριθέν κατά τη συνεδρίαση της 29.11.2023 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημερωτικό δελτίο (εφεξής το «Ενημερωτικό Δελτίο»), το οποίο συντάχθηκε σύμφωνα με τον Κανονισμό (EE) 2017/1129, τους κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμούς (EE) 2019/979 και (EE) 2019/980 και τις εφαρμοστέες διατάξεις του Ν. 4706/2020, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, αναφορικά με τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα έως 32.200.000 νέων, κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας €0,87 εκάστης (εφεξής η «Δημόσια Προσφορά»), οι οποίες θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό €28.014.000,00, με καταβολή μετρητών, κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων και με δυνατότητα μερικής κάλυψης, η οποία θα καλυφθεί μέσω της Δημόσιας Προσφοράς (η «Αύξηση») και την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Χ.Α.»), σύμφωνα με την απόφαση της από 11.09.2023 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας και την από 23.11.2023 απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας.

    Το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας (υφιστάμενες, Νέες Μετοχές και Δωρεάν Μετοχές) θα εισαχθούν στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α με βάση την από 11.09.2023 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.

    Πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία της συμμετοχής των επενδυτών στη Δημόσια Προσφορά παρατίθενται στην ενότητα 4.5 «Όροι και Προϋποθέσεις της Δημόσιας Προσφοράς Κινητών Αξιών» του Ενημερωτικού Δελτίου.

    Κατωτέρω, παρατίθεται το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς και της Εισαγωγής του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη

    Αγορά του Χ.Α.:

    Το Ενημερωτικό Δελτίο, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 29.11.2023, θα είναι διαθέσιμο από τις 29.11.2023 σε ηλεκτρονική μορφή, στις ακόλουθες ιστοσελίδες:

    • «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. – Χρηματιστήριο Αθηνών» (https://athexgroup.gr/el/web/guest/companies-new-listings),

    • της Εκδότριας (https://orilina.com/gr/content/enimerotika-deltia),

    • του Συμβόλου Έκδοσης και Συντονιστή Κύριου Αναδόχου, ήτοι της Τράπεζας Optima Bank (https://www.optimabank.gr/business/investment-banking/enimerotika-pliroforiakadeltia),

    • των Κύριων Αναδόχων, ήτοι: o της ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακής (https://betasecurities.com/wpcontent/uploads/2023/11/orilina-newsletter.pdf) o και της Κύκλος Χρηματιστηριακής

    • και του Αναδόχου, ήτοι της Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακής

    Διαβάστε επίσης

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στην Orilina για είσοδο στο Χρηματιστήριο

    ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Έκτακτη Γ.Σ. στις 20 Δεκεμβρίου για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου

    Profile: Νέος διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών ο Γιάννης Λίτσιος



    ΣΧΟΛΙΑ