• Real Estate

    Στη Hines το πρώην Odeon Starcity στη λεωφόρο Συγγρού – Πώς η Trastor επικράτησε για τα γραφεία του ΔΟΛ


    Με ένα νέο ακίνητο, το πρώην Odeon Starcity στη λεωφόρο Συγγρού 111 μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα η Hines. 

    Η αμερικάνικη εταιρεία real estate ήταν η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε προσφορά (ύψους 22,050 εκατ. ευρώ) για το προαναφερόμενο ακίνητο στον πλειοδοτικό διαγωνισμό της Εθνικής Leasing (ενδιαφέρον είχε και η Dimand αλλά τελικά δεν κατέθεσε προσφορά) με αποτέλεσμα το τίμημα να διαμορφωθεί πολύ κοντά στην τιμή εκκίνησης που ήταν 22 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτήριο συνολικής επιφάνειας ανωδομής 7.904 τ.μ. και υπόγειων χώρων 12.767 τ.μ. σε οικόπεδο επιφανείας 2.638 τ.μ. Δεν είναι γνωστό ποια θα είναι η νέα χρήση του.

    Η πρώτη σημαντική επένδυση της Hines ήταν η εξαγορά του ξενοδοχείου Ledra Marriott στη Λεωφόρο Συγγρού το οποίο μετονόμασε σε Grand Hyatt Athens. Για το προαναφερόμενο ξενοδοχείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του πέρσι η αμερικάνικη εταιρεία συνεργάζεται με τη Henderson Park, ενώ η διοίκησή του ανατέθηκε στην Kokari Limited, μέλος του ομίλου Γ. & Κ. Δασκαλαντωνάκης KNOSSIAN Group.

    Στη συνέχεια εξαγόρασε κτήριο γραφείων στο ύψος της Ηρώδου Αττικού και Β. Σοφίας 23, ακίνητο επί της εθνικής οδού στο Περιστέρι στο οποίο θα οικοδομηθούν περί τα 12 χιλ. τ.μ. το μεγαλύτερο τμήμα των οποίων θα μισθωθεί στη Leroy Merlyn καθώς και το Athens Heart στην οδό Πειραιώς για τη δημιουργία του Gazi Outlet. Επίσης βρίσκεται κοντά την ολοκλήρωση της εξαγοράς δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη.

    Η Εθνική Leasing πούλησε επίσης χθες και το κτήριο γραφείων που στέγαζε στο παρελθόν το Συγκρότημα Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην πλειοδότρια εταιρεία Trastor ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) με τίμημα 25 εκατ. ευρώ. Η συνολική δομημένη επιφάνεια του ακινήτου είναι 14.956 τ.μ., σε οικόπεδο επιφάνειας 1.985 τ.μ. και βρίσκεται επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80 στην Αθήνα. Η τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού ήταν 22 εκατ. ευρώ. Για το ακίνητο αυτό προσφορές κατέθεσαν η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Dromeus Capital και η Dimand.

    Μη δεσμευτικές προσφορές για τα 4 ακίνητα της Prodea

    Η αγορά των επαγγελματικών ακινήτων έχει πάρει μπρος για τα καλά και αυτό φαίνεται πως θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ πουλώντας 4 ακίνητά της συνολικής αξίας στα βιβλία της 74 εκατ. ευρώ και μισθωμένα στην Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες ως ημερομηνία για την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

    Πρόκειται για κτήρια γραφείων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Μεσογείων, στην Κηφισίας στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, τον Πειραιά και την οδό Ακαδημίας. Στόχος της Prodeaείναι να αποκομίσει υπεραξίες από την πώλησή τους καθώς και να μειώσει τον αριθμό των ακινήτων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της με μισθωτή την Εθνική Τράπεζα.



    ΣΧΟΛΙΑ