• Real Estate

    Σταύρος Ψυχάρης: Μετά την παραπομπή σε δίκη, πουλήθηκε και το σπίτι του στο Πόρτο Χέλι!

    • NewsRoom

    Σταυρος Ψυχάρης. Τέως Εκδότης και το σπίτι που είχε στο Πόρτο Χέλι


    Μετα την παραπομπή σε δίκη για κακούργημα,  ο άλλοτε ισχυρός εκδότης Σταύρος Ψυχάρης δέχεται άλλο ένα πλήγμα γοήτρου. Η παραλιακή βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι βγήκε σήμερα σε πλειστηριασμό από την Alpha Bank και πουλήθηκε σε τιμή που φτάνει τα 11,75 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή εκκίνησης ήταν 4,7 εκατ. ευρώ. Η παραλιακή έπαυλη του πρώην ισχυρού ανθρώπου των Media, η οποία βρέχεται τη θάλασσα και συνορεύει με δάσος, θεωρείται φιλέτο για το real estate της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως η «ελληνική Ριβιέρα». Η πολυτελής διώροφη κατοικία έκτασης 600 τ.μ. βρίσκεται σε έκταση 26 στρεμμάτων και περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης. Στην ίδια έκταση βρίσκεται και πισίνα 100 τ.μ. που συνορεύει με την παραλία της βίλας.
    Η βίλα βρίσκεται βρίσκεται στην θέση «Μετόχι» Αγίου Αιμιλιανού της Δ.Κ. Πορτοχελίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ερμιονίδας.

    Η δίκη του Ψυχάρη

    Οπως είναι γνωστό ο επιχειρηματίας και τέως  βασικός μέτοχος  του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Ψυχάρης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Δίπλα του στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 10 στελέχη της Τράπεζας Alpha, τα οποία θα δικαστούν για το κακούργημα της απιστίας.

    Η παραπομπή των 11 κατηγορουμένων γίνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αφορά προσωπικά δάνεια του κ.Ψυχάρη, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών Αικατερίνης Αντωνίου η οποία είχε την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι ζημίωσαν την περιουσία της Τράπεζας.

    Ο ΔΟΛ συγκέντρωνε τις μεγαλύτερες δανειακές συμβάσεις για τη χρηματοδότησή του από την ΕΤΕ, την Eurobank, την Αλφα και την Τράπεζα Πειραιώς κι ήταν ο πρώτος (μαζί με τον μοναδικό τότε ιδιοκτήτη του Σταύρο Ψυχάρη) που ελέγχθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης του οικονομικού εισαγγελέα για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ.

    Τα δάνεια από τις υπόλοιπες Τράπεζες (πλην της Αλφα) αρχειοθετήθηκαν καθώς κρίθηκε ότι εξυπηρετούνται. Αντίθετα, ασκήθηκε ποινική δίωξη, ακολούθησε ανάκριση και τώρα, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για παραπομπή σε δίκη, για τα δύο του κ. Ψυχάρη από την Αλφα, με σκοπό τη χρηματοδότηση της αγοράς του 25,1% των μετοχών του ΔΟΛ.

    Σταυρος Ψυχάρης. Τέως Εκδότης



    ΣΧΟΛΙΑ