• Real Estate

    Prodea Investments: Τα πράσινα projects, οι επενδύσεις των 400 εκατ. και η συνεργασία με την Dimand

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Investments, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Investments, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός


    Ακίνητα συνολικής αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει το επενδυτικό πρόγραμμα της Prodea Investments με το 80% εξ αυτών να είναι πράσινα. Ενδεικτικά τουλάχιστον τα μισά από τα παραπάνω ακίνητα θα χρηματοδοτούνται από το πράσινο ομόλογο που  εξέδωσε η εισηγμένη το προηγούμενο καλοκαίρι προθέτοντας στα ταμεία της 300 εκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο 2,3%.

    Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο CEO της εταιρίας, Αριστοτέλης Καρυτινός στο συνέδριο ακινήτων της Prodexpo, η Prodea προχωράει σε επενδύσεις που ακολουθούν τα πρότυπα ESG και μερικές εξ αυτών πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Dimand.

    Τα πράσινα κτίρια

    Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το κτίριο γραφείο “Element” στο Μαρούσι, η επιφάνεια του οποίου ανέρχεται στα 7.500 τετραγωνικά μέτρα και έχει ήδη μισθωθεί στην Google και την Elpedison. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το νέο υπό κατασκευή κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί η Kaizen Gaming. Το εν λόγω κτίριο θα έχει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο καθώς ο μισθωτής θα συνεισφέρει σε νέους χώρους άθλησης και πρασίνου στην περιοχή.

    Σε συνεργασία με την Dimand η Prodea κατασκευάζει το ακίνητο Importex στη Λεωφόρο Συγγρού. Η επένδυση περιλαμβάνει δύο κτίρια υψηλών προδιαγραφών που θα ακολουθούν αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα. Το πρώτο κτίριο έχει ήδη πωληθεί στην  Generalli, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο στάδιο των μισθώσεων.

    Επί τη λεωφόρου Συγγρού βρίσκεται, επίσης, ένα ακόμη κτίριο της Prodea, το οποίο θα βγει στην αγορά το 2022. Συγκεκριμένα, η εισηγμένη θα προχωρήσει στην ανακατασκευή του και στόχος είναι να γίνει ένα νέο κτίριο γραφείων με πλήρως πράσινα χαρακτηριστικά.

    Στην Ομόνοια προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το ξενοδοχείο Moxy (του ομίλου Marriott), το οποίο κατασκευάζεται  σε συνεργασία με την Dimand και πρόκειται για το πρώτο πράσινο πιστοποιημένο ξενοδοχείο στη χώρα μας, που θα ανοίξει τις πύλες του από το 2022.

    Ταυτόχρονα σε συνεργασία με την Dimand και την EBRD προχωράει ο Πύργος Πειραιά, ο οποίος και θα αποτελέσει τον πρώτο πράσινο πύργο στην Ελλάδα.

    Στη συμπρωτεύουσα η Prodea Investments υλοποιεί το project ανάπλασης του πρώην εργοστασίου του Φιξ σε συνεργασία με την Dimand. Στόχος της εισηγμένης είναι να δημιουργήσει ένα συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών επιφάνειας 21.000 τ.μ, για τα οποία η εταιρία πραγματοποιεί ήδη επαφές με υποψήφιους χρήστες

    Διαβάστε επίσης

    Aρις Καρυτινός: Το μέλλον της οικοδομής στην Ευρώπη θα είναι… πράσινο

    Αρ. Καρυτινός στο mononews.gr: Τα ακίνητα που βλέπει η Prodea και τι ακολουθεί μετά το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

    «Μικρό Ελληνικό»: 4 οι μνηστήρες – Στους διεκδικητές REDS, DIMAND και Σάλλας



    ΣΧΟΛΙΑ