• Business

    Τον Μάιο ανοίγει το δεύτερο One & Only στην Ελλάδα – Έως και 8.500 ευρώ η διανυκτέρευση σε μία βίλα

    One & Only


    Την Πρωτομαγιά αρχίζει τη λειτουργία του το δεύτερο One & Only επί ελληνικού εδάφους, με τις κρατήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.

    Πρόκειται για επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ολοκληρώνεται προσεχώς και τοποθετείται στις δυτικές ακτές της Τζιας, σε έκταση περίπου 640 στρεμμάτων στην περιοχή Βρόσκοπος.

    Το πεντάστερο θέρετρο περιλαμβάνει 63 βίλες και έναν περιορισμένο αριθμό δωματίων καθώς και 40 επώνυμες ιδιωτικές κατοικίες, τη διαχείριση των οποίων αναλαμβάνει επίσης η Kerzner International.

    Εκτός από τις βίλες, στις εγκαταστάσεις του One & Only Kea Island περιλαμβάνονται spa και έξι χώροι εστίασης, το lobby bar KOSMOS, το ATRIA, all-day dining, το beach club, το pool bar KAIKI, το ÈPICORA (ένα «ελληνικό χωριό» με εστιατόριο και delicatessen) και το  INCOGNITO, speakeasy μπαρ με έμπνευση από την Κούβα.

    Οι τιμές των δωματίων και των βιλών φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ για το νησί της Τζιας, που χαρακτηριστικό του είναι ακόμα η χαμηλή δόμηση. Ενδεικτικά, ξεκινούν από 1.750 ευρώ τον Μάιο και φτάνουν έως και τα 8.580 ευρώ τον Αύγουστο για βίλα 180 τ.μ. δύο υπνοδωματίων, με θέα στη θάλασσα. Υψηλή ζήτηση σημειώθηκε και για τις κατοικίες (που διατέθηκαν έναντι 20.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε ορισμένες περιπτώσεις), τα έσοδα από την πώληση των οποίων πλησιάζουν τα 80 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι αγοραστές προέρχονται από χώρες της δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, εξοικειωμένοι με την επωνυμία της One & Only. Η πρόσβαση στο συγκρότημα θα γίνεται κυρίως με πολυτελή ταχύπλοα σκάφη και ελικόπτερα.

    H έναρξη λειτουργίας του καθυστέρησε παίρνοντας αναβολή για τη φετινή θερινή σεζόν, εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκάλεσε η πανδημία στις κατασκευαστικές εργασίες. Η ωρίμανση του έργου ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία, για αυτό και δεν αδειοδοτήθηκε στο πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, αποτελεί όμως την πρώτη επένδυση η οποία εντάχθηκε στο πλαίσιο για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα που θεσμοθετήθηκε το 2013, επί θητείας της Όλγας Κεφαλογιάννη, νυν υπουργού Τουρισμού.

    Βρετανοί ιδιοκτήτες

    Στο μετοχικό κεφάλαιο του θερέτρου έχουν σημειωθεί αλλαγές, αφού έως το 2022 ανήκε κατά πλειοψηφία στην εισηγμένη στο Λονδίνο DCI Advisors. Στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, η εταιρεία πούλησε το σύνολο της συμμετοχής της στο One&Only at Kea Island, το οποίο είχε κατέλθει ήδη στο 33,3%. Σήμερα, η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε βρετανικό fund το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο, ενώ ποσοστό διακρατά η Dolphin Capital Partners (συμφερόντων του Μίλτου Καμπουρίδη), που έχει αναλάβει και το management του συγκροτήματος, καθώς και το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε το θέρετρο, Heah & Co.

    Το συγκρότημα είναι το δεύτερο που θα λειτουργήσει σε ελληνικό έδαφος, υπό το brand της αραβικής αλυσίδας, η οποία διαθέτει μόλις 35 resorts στον κόσμο, αν και δέχεται 200 έως 300 αιτήματα διαχείρισης θερέτρων ετησίως. Συγκεκριμένα,  35 είναι το μέγιστο όριο που έχει θέσει η Kerzner για το brand, ώστε να διασφαλιστεί ότι πάντα προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης σύμφωνα με το πρότυπο της One & Only. Συνολικά, υπάρχουν 14 ενεργά θέρετρα One&Only σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Στην Ελλάδα τα θέρετρα υπό την ομπρέλα του brand θα φτάσουν τα τρία (σε Γλυφάδα, Μύκονο και Τζια), όπως διευκρίνισε ο Mohammed Al Shaibani, πρόεδρος της Kerzner International, προ μηνών, στα εγκαίνια του One & Only Aesthesis στα παλιά Αστέρια Γλυφάδας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνικό: Εκτενές ρεπορτάζ στην Evening Standard για το project της Lamda

    Οικία Παλαμά: Αποκατάσταση με αναφορά στην παλλαϊκή κηδεία του ποιητή στην Κατοχή

    Γαλλία: Δεν αναμένεται αλλαγή στο υπ. Οικονομικών, αβέβαιο το μέλλον της Κολονά στο Εξωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ