• Real Estate

    Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας: Αιφνιδιάζει το τίμημα που ζητά η BlackRock για το ακίνητο Μουζάκη

    Το κτήριο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη


    Εντύπωση έχει προκαλέσει στην αγορά του real estate, αλλά και ευρύτερα, η πληροφορία ότι η BlackRock πουλά στην, επίσης αμερικανικών συμφερόντων, Hines το ακίνητο 22,5 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στη Λεωφόρο Κηφισού, περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος, έναντι τιμήματος 7 εκατ. ευρώ. Η BlackRock έχει διαθέσει για την εξαγορά του οικοπέδου περί τα 120 εκατ. ευρώ και συνολικά τα τελευταία 10 χρόνια περί τα 140 εκατ. (φόροι, μελέτες κ.λ.π.) ενώ η αξία του ακινήτου στα βιβλία της Artume (το όχημα το οποίο «έτρεχε» την επένδυση στην Ελλάδα) είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

    Για τη δημιουργία του εμπορικού – ψυχαγωγικού κέντρου, Academy Gardens έχει πραγματοποιηθεί μια 10ετής προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία, η οποία ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν πωλείται το project της δημιουργίας του Academy Gardens, αλλά το ακίνητο.

    Μάλιστα, το νέο σχέδιο που συζητείται για την αξιοποίηση του ακινήτου είναι η δημιουργία εκεί καταστήματος Leroy Merlin (όμιλος Fourlis).

    Πριν λίγες μέρες στο μεταξύ ανακοινώθηκε η απαλλοτρίωση από τον δήμο Αθηναίων ενός άλλου οικοπέδου στην περιοχή (ο αποκαλούμενος λαχανόκηπος) 9,5 στρέμματα. Το ποσό που διατέθηκε για την απαλλοτρίωση είναι 6,9 εκατ. ευρώ.

    Η τιμή στην οποία πουλήθηκε το εν λόγω ακίνητο καταδεικνύει, πιθανότατα, ανάγκη για εσπευσμένη αποεπένδυση από την μεριά του πωλητή, εκτός αν υφίσταται και κάποια άλλη παράμετρος στην αγοραπωλησία που δεν έχει γίνει γνωστή, με δεδομένο ότι από την ίδια την Hines η συμφωνία δεν επιβεβαιώνεται.

    Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι απομένουν οι τυπικές διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση της έκτασης.

    Η Hines εξαγόρασε τον Ιούνιο του 2017 το ξενοδοχείο Athens Ledra, ενώ έχει υπογράψει είχε Μνημόνιο Συναντίληψης με τις Alpha Bank και την Πειραιώς για την εξαγορά του ημιτελούς εμπορικού κέντρου, ιδιοκτησίας άλλοτε της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (με αποτίμηση 120 εκατ. ευρώ) και επίσης συζητούσε με την Pasal και για το Athens Heart στην οδό Πειραιώς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιοι είναι οι τρεις ενδιαφερόμενοι για το Esperia Palace



    ΣΧΟΛΙΑ