• Real Estate

    Πλειστηριασμοί: Οι κατοικίες των διασήμων που μένουν στα αζήτητα

    • NewsRoom

    Ανδρέας Βγενόπουλος- Γιώργος Γλου


    Πολυτελή διαμερίσματα κι εξοχικές επαύλεις μεγάλων ονομάτων της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής αναρτώνται τακτικά – πλέον – στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Δεν είναι λίγα αυτά που μένουν αναρτημένα εκεί επί μακρόν, χωρίς να εμφανίζεται επενδυτής, με το σφυρί να χτυπά ανά τακτά διαστήματα, αλλά τα ακίνητα να μένουν στα αζήτητα.

    Απούλητο παραμένει το πολυτελές ακίνητο του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Κηφισιά, το ενεργοποιήθηκε κατόπιν αίτησης των κληρονόμων του είχε αρχική ημερομηνία εκτέλεσης την 25η Μαΐου του 2023, για πρώτη φορά. Τελευταία φορά που βγήκε ξανά σε εκούσιο πλειστηριασμό ήταν η 27η Μαρτίου, ωστόσο η διαδικασία απέβη άγονη. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, σε περίπτωση που ο πλειστηριασμός αποβεί άκαρπος μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, τούτο θα γίνει με ελεύθερη πώληση και με το κατά το δυνατόν υψηλότερο, ενόψει των συνθηκών, τίμημα που θα συμφωνηθεί με τον αγοραστή.

    Η κατοικία είχε τιμή εκκίνησης τα 4,2 εκατ. ευρώ και συνολική επιφάνεια 1.604,72 τ.μ. με πισίνα 102,80 τ.μ. επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη. Πλεονέκτημα είναι η τοποθεσία της, καθώς βρίσκεται 300 μέτρα βορειοδυτικά από τη Λεωφόρο Θησέως και την πλατεία Βασιλέως Παύλου, 1.000 μέτρα νοτιοανατολικά από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Λαμίας, 600 μέτρα βορειοδυτικά από τις εγκαταστάσεις του EKALI CLUB και 5.500 μέτρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Κηφισιάς.

    Επί σχεδόν δύο χρόνια μένει αναρτημένο στην πλατφόρμα το σπίτι των Γιώργου Γλου και Μαρίας Τριαντοπούλου στην Καστέλλα, που βγήκε στο σφυρί στη 1 Νοεμβρίου την τελευταία φορά. Ο τελευταίος πλειστηριασμός είχε τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Probank. Πρόκειται για μονοκατοικία τεσσάρων επιπέδων, 699,99 τ.μ., συμβατικής κατασκευής, δηλαδή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οργανισμό πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή. Παράλληλα έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως πέτρα και μάρμαρο, είναι καλής αισθητικής ενώ διαθέτει θέα προς τη θάλασσα. Ο Αντώνης Γλου έχει χάσει ήδη τη δική του βίλα, η οποία άλλαξε χέρια το 2021, με τιμή κατακύρωσης τα 950.401 ευρώ.

    Οι κατοικίες της Μαρίνας και της Σοφίκα Ελευθερουδάκη στο Ψυχικό, παραμένουν επίσης στα αζήτητα, αν και το σφυρί χτύπησε για τις ιδιοκτησίες τους το περασμένο φθινόπωρο κι αναμένεται να εκποιηθούν ξανά στις 22 Μαΐου. Σε πλειστηριασμό βγαίνουν κατά καιρούς ένα διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στη Σοφία Ελευθερουδάκη, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 457.900 ευρώ, κι ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στη Μαρίνα Ελευθερουδάκη, με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στις 444.500 ευρώ. Επίσης, ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει και ένα δικαίωμα υψούν του τετάρτου ορόφου, το οποίο ανήκει στις οφειλέτριες κατά ποσοστό 1/3 εξ αδιαιρέτου κάθε μία από αυτές. Οι πλειστηριασμοί της προσωπικής περιουσίας των δύο αδερφών έρχονται επτά χρόνια μετά το λουκέτο του 2016, που οδήγησε σε μία νέα εποχή, όπως την ονόμαζε η τρίτη γενιά.

    Ματαιωμένος ελλείψει επενδυτών ήταν και ο πλειστηριασμός της κατοικίας της οικογένειας Αγούδημου. Στις 24 Ιανουαρίου 2024, είχε προγραμματιστεί ένας νέος πλειστηριασμός κατά της κόρης του ιδρυτή της GA Ferries, καπετάν Μάκη Αγούδημου, Δήμητρας Αγούδημου, και της συζύγου του, Ανθής-Μαρίνας. Ο πλειστηριασμός, που κηρύχθηκε άγονος, αφορούσε γήπεδο με την επί αυτού ημιτελή οικία, σε αγροτική οδό στα Καλύβια, με τιμή εκκίνησης 460.100 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα ήταν η Intrum.

    Χωρίς αγοραστή φέρεται να μένει η κατοικία του Παναγιώτη Ψυχάρη στην Αράχωβα, παρόλο που αυτή στο Παλαιό Ψυχικό έχει αλλάξει χέρια. Το ακίνητο βγήκε τελευταία φορά σε πλειστηριασμό τον Ιούλιο, έναντι 1 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται στη θέση Κουκουβάγιες, εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού προϋφισταμένου του 1923 και συγκεκριμένα εκτός οικισμού Αράχωβας κι έχει έκταση 5.992 τ.μ.. Το ισόγειο διαμέρισμα, αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο ένα living room, κουζίνα, λουτρό και W.C, καθώς και ένα πατάρι υπερκείμενο της κουζίνας, επιφάνειας 18,60 τ.μ..



    ΣΧΟΛΙΑ