• Real Estate

    Πλειστηριασμοί: Δύο στα δύο για τις ιδιοκτησίες Εμφιετζόγλου

    • NewsRoom
    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Μηχανική

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Μηχανική


    Σε νέο ιδιοκτήτη ανήκει το σπίτι της Μελίνας Εμφιετζόγλου στο Καστρί, ακολουθώντας την τύχη της βιομηχανίας στη Ριτσώνα.

    Η κατοικία βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,68 εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή αξίζει το ακίνητο, και κατακυρώθηκε με ένα ευρώ διαφορά.

    Η κατάσχεση έγινε για οφειλή 50.000 στην Probank, ενώ φέρει και αυτό σημαντικά βάρη: προσημειώσεις 2,04 εκατ. υπέρ της Probank, 520 χιλ. υπέρ της Probank και 500 χιλ. υπέρ της Eurobank, κατασχέσεις 93,7 χιλ. υπέρ του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, 1,27 εκατ. ευρώ υπέρ της ΔΟΥ Χαλκίδας, 167,5 χιλ. υπέρ ενός ιδιώτη και σχεδόν 1 εκατομμυρίου υπέρ της ΦΑΕ Αθηνών.

    Το ακίνητο απέχει περίπου 220 μέτρα από την οδό Τατοϊου, 350 μέτρα από τη λεωφόρο Κηφισίας, 600 μέτρα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και το Άλσος Κηφισιάς και 800 μέτρα από το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1,7 στρεμμάτων και έχει κηρυχθεί διατηρητέο βάσει απόφασης του 1992.

    Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφη διατηρητέα κατοικία με υπόγειο και δώμα, η οποία αποτελείται από υπόγειο επιφανείας 177 τ.μ., ισόγειο 152 τ.μ., α’ όροφο 152 τ.μ. και δώμα (δηλαδή β’ όροφο σε εσοχή) 96 τ.μ..

    Η κατοικία έχει ανακαινισθεί εκ βάθρων το 1998, οπότε και προστέθηκαν 55 τετραγωνικά στον δεύτερο όροφο. Διαθέτει εσωτερικό ανελκυστήρα και κατακόρυφο κλιμακοστάσιο επικοινωνίας.

    Η θέρμανση είναι ανεξάρτητη σε κάθε στάθμη, τα πατώματα ξύλινα σε όλους του χώρους πλην των χώρων υγιεινής και της αποθήκης του υπογείου, όπου υπάρχει μαρμάρινη επένδυση, και τα εξωτερικά κουφώματα ξύλινα με διπλά υαλοστάσια.

    Τοποθετείται στο Στροφύλι, περιοχή που διακρίνεται για τα διατηρητέα της και αποτελεί την καρδιά της αρχοντικής Κηφισιάς των τελών του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού, τότε που έχτιζαν σπίτια για θερινή τους κατοικία επώνυμοι και εύποροι Αθηναίοι.

    Νέος «βιομήχανος» στην Ελληνικά Σωληνουργεία

    Νωρίτερα είχαν αλλάξει χέρια οι εγκαταστάσεις της Ελληνικά Σωληνουργεία στη Ριτσώνα, βιομηχανία στην οποία είχε επενδύσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

    Το εργοστάσιο του εργολάβου βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα τη DoValue και κατακυρώθηκε στο νέο ιδιοκτήτη έναντι 5,51 εκατ. και ενός ευρώ, παρόλο που το αγοραστικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή πλέον είναι μειωμένο και εγγυάται κυρίως σε οικιστικά ακίνητα και αγροτικές εκτάσεις προς οικοδόμηση και δευτερευόντως σε επαγγελματικές χρήσεις, με τους εκτιμητές να θεωρούν ότι δεν αναμένονται σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή βραχυπρόθεσμα.

    Το ακίνητο περιλαμβάνει βιοτεχνικές και βιομηχανικές χρήσεις, ορισμένα κέντρα διασκέδασης και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες με το αγοραστικό ενδιαφέρον να έγκειται κυρίως σε αντίστοιχα ακίνητα.

    Η εκτός σχεδίου θέση όπου βρίσκεται το ακίνητο αποτελείται κυρίως από αδόμητες εκτάσεις με άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα κ.λ.π κάποιες εκ των οποίων δασικές καθώς ο βιομηχανικός/επαγγελματικός ιστός της περιοχής αναπτύσσεται βόρεια και βορειοανατολικά του ακινήτου.

    Πολλά, όμως, είναι και τα βάρη του, καθώς φέρει προσημειώσεις υποθήκης

    • 901 χιλ. ευρώ υπέρ της Εθνικής, όπως και 4,15 εκατ. υπέρ της ίδιας τράπεζας,
    • 2 εκατ. ευρώ υπέρ της Eurobank,
    • 700 χιλ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank,
    • 542 χιλ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Κύπρου,
    • υποθήκη υπέρ της Διεύθυνσης Τελωνείου Χαλκίδας, για ποσό 996 χιλιάδων
    • υποθήκη υπέρ της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας για ποσό 3,3 εκατ. ευρώ,
    • αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Διεύθυνσης Τελωνείου Χαλκίδας για 1 εκατ. ευρώ,
    • αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της DoValue για 500 χιλ. ευρώ,
    • αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας για 2,2 εκατ. ευρώ και
    • αναγκαστική κατάσχεση υπέρ του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Χαλκίδας για 1,9 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ