• Real Estate

    Orilina Properties: Deal 70 εκατομμυρίων στο Ελληνικό

    Τρύφων Νάτσης, μέτοχος της Orilina Properties


    Στρατηγική συνεργασία με τη Lamda Development έκλεισε η Orilina, αποκτώντας δύο οικόπεδα πλησίον της μαρίνας Αγίου Κοσμά.

    Η εμπορική ανάπτυξη περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό club με εκτεταμμένες εγκαταστάσεις και state of the art εστιατόρια, μία κάβα και ένα μπαρ με θέα στη μαρίνα, προσβάσιμο στο κοινό.

    Η οικιστική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα, τα οποία θα είναι επώνυμα και θα εξυπηρετούνται από το club, καθώς οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα αποκτούν αυτόματα κάρτα μέλους του club.

    Η επένδυση, συνολικού ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, θα γίνει με τα υψηλότερα ενεργειακά πρότυπα και θα φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma, που σχεδιάζει και τη Riviera Galleria στο Ελληνικό.

    «Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί για την εταιρία μας την επέκταση στην αθηναϊκή ριβιέρα, την ψήφο εμπιστοσύνης στο μεγαλόπνοο έργο του Ελληνικού και την παροχή προϊόντων που λείπουν από την αγορά, όπως οι branded πολυτελείς κατοικίες με διεθνούς επιπέδου εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης.

    Η υπερσύγχρονη κατασκευή θα ακολουθεί τις αρχές της βιωσιμότητας και θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με το περιβάλλον, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπίου. Στην ανάπλαση θα συμβάλει αποφασιστικά το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates, δημιουργώντας ένα τοπόσημο υψηλής αισθητικής», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Orilina Properties, Μάριος Αποστολίνας.

    Θυμίζουμε ότι η ΑΕΕΑΠ της Brevan Howard και του Τρύφωνα Νάτση έχει στο χαρτοφυλάκιό της το σούπερ μάρκετ του Σκλαβενίτη στους Αμπελόκηπους, τα δυνατά χαρτιά της Orilina είναι το εμπορικό ακίνητο στη Νέα Κηφισιά με μισθωτές τη Jumbo, την Playmobil Hellas, τη Numil Hellas, την Essity, τη Green Cola και την Αττική Δίοδο, το οποίο έχει αξία 13,3 εκατομμύρια και τα γραφεία του Ελλάκτωρα στην περιοχή, τα οποία έχουν αποτιμηθεί σε 26,6 εκατ. ευρώ.

    Χάρη στην κεφαλαιακή της επάρκεια (διαθέτει πάνω από 32 εκατ. ευρώ), η Orilina δεν έχει συνάψει συμβάσεις δανεισμού και η δραστηριότητά της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ίδια κεφάλαια. H Orilina έχει πάρει παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να εισαχθούν οι μετοχές της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Τα έσοδα από μισθώματα ήταν το 2021 στα 5 εκατομμύρια, ενώ έγραψε καθαρά κέρδη 5,2 εκατ. ευρώ. Ήταν η ίδια χρονιά κατά την οποία επιτεύχθηκε η πλήρης εκμίσθωση των κενών χώρων σε ποιοτικούς ενοικιαστές και ως εκ τούτου η πληρότητα του χαρτοφυλακίου έφτασε το 100%.



    ΣΧΟΛΙΑ