• Real Estate

    Αστέρια Γλυφάδας: Προχωρά η επένδυση των €60 εκατ. – Στα μέσα του 2022 η πλήρης λειτουργία του πολυτελούς συγκροτήματος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. Grivalia Management


    Με το «πράσινο φως» που έλαβε προχθές από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η επένδυση της ανακατασκευής του ιστορικού συγκροτήματος Αστέρια Γλυφάδας και μετατροπής του σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο, ύψους 60 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνει τη βασική της αδειοδότηση.

    Το προηγούμενο διάστημα είχαν ξεκινήσει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, Grivalia Hospitality, εργασίες που αφορούν τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του έργου. Τις επόμενες εβδομάδες με την επιλογή των εργολάβων θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το σύνολο του έργου ώστε να ολοκληρωθούν το 2ο τρίμηνο του 2022.

    Με βάση την απόφαση του ΚΑΣ θα υπάρξει κανονική είσοδος για να επισκεφθεί κανείς τις αρχαιότητες, δύο πολιτιστικές διαδρομές, ενώ θα αναδειχθεί η παλαιοχριστιανική βασιλική που βρίσκεται δίπλα, παρότι δεν ανήκει στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

    Η συμφωνία για τα Αστέρια Γλυφάδας (εξαγορά του 80% της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε. έναντι τιμήματος 29,5 εκατ. ευρώ) μεταξύ της Grivalia Hospitality και της ΕΤΑΔ ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2018. Το 20% το διατηρεί η οικογένεια Παπαθεοχάρη. Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), με την εταιρεία Ναυσικά να έχει υπογράψει τη μακροχρόνια μίσθωσή του μέχρι τις 31.12.2081.

    Στόχος είναι η μετατροπή του συγκροτήματος σε μια ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας περίπου 140 κλειδιών και με προδιαγραφές 6 συν αστέρων, υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης, δηλαδή λιγότερη από 28.000 τ.μ. (σε σύνολο 285 στρεμμάτων) και θα δημιουργηθούν περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Η Grivalia Hospitality ανήκει σε ποσοστό 25% στον όμιλο της Eurobank (έπειτα από τη συγχώνευση του τραπεζικού ομίλου με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ) 25% έχει η Eurolife ERB Life Insurance Company και το υπόλοιπο 50% η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management Limited με έδρα το Λονδίνο.

    Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου της γίνεται από την Grivalia Management Company με επικεφαλής τον Γιώργο Χρυσικό.

    Η Grivalia Hospitality έχει εξαγοράσει ξενοδοχείο στην Πάρο το οποίο και ανακατασκευάζει, ελέγχει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Meli Palace στην Κρήτη, το 85% του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι και το 60% του Pearl Island στον Παναμά.

    Επίσης, τελεί σε αναμονή έγκρισης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) για την ανάπτυξη ακινήτου της 95 στρεμμάτων στη Μύκονο. Πρόκειται για έργο 46,5 εκατ. ευρώ που αφορά την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος πέντε αστέρων στην περιοχή Καλό Λιβάδι 110- 120 κλειδιών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ