• Real Estate

    Όλο το χρονοδιάγραμμα για το εταιρικό ομόλογο των 320 εκατ. της Lamda Development

    Αθανασίου Lamda

    Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development AE


    Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για το νέο εταιρικό ομόλογο της Lamda Development συνολικού ύψους 320 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που κοινοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μια μέρα πριν θα ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης του ομολόγου του οποίου η διαδικασίες της άντλησης κεφαλαίων θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 17 του μηνός.

    Από την  στιγμή κατά την οποία θα συγκεντρωθεί το ανώτερο ύψος του ποσού που είναι τα 320 εκατ. ευρώ η Lamda Development θα έχει καθαρά έσοδα 312,8 εκατ. ευρώ. Τα οποία και θα κατανεμηθούν ως εξής:

    Κεφάλαια ύψους 81 εκατ. ευρώ θα πάνε για την αποπληρωμή κοινοπρακτικού δανείου.

    Ποσό που ανέρχεται στα 163 εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός 2ετίας για τις ανάγκες χρηματοδότησης του μεγάλου έργου αξιοποίησης στο Ελληνικό. 

    Επίσης 43,8 εκατ. ευρώ προορίζονται για κεφάλαια κίνησης ενώ το υπόλοιπο των 25 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις της εταιρείας στον τομέα της αξιοποίησης των ακινήτων.

    Η Lamda Development συμφερόντων του Έλληνα μεγιστάνα Σπύρου Λάτση εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό και μάλιστα με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο.

    Το νέο εταιρικό oμόλογο θα έχει 7ετή διάρκεια ενώ με βάση το ενημερωτικό δελτίο το 30% της έκδοσης θα καλυφθεί από ιδιώτες (96 εκατ. ευρώ) ενώ το υπόλοιπο 70% (224 εκατ. ευρώ) θα δοθεί σε ειδικούς επενδυτές οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι θεσμικού χαρακτήρα χαρτοφυλάκια.

    Η κατανομή αυτή δείχνει ότι το κέντρο βάρους στην έκδοση του εταιρικού ομολόγου είναι οι ειδικοί επενδυτές (το οποίο θα εκδοθεί χωρίς πιστοληπτική διαβάθμιση).



    ΣΧΟΛΙΑ