ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μείωση στις πωλήσεις και τα κέρδη της το 2026 προέβλεψε η Hugo Boss, καθώς ο γερμανικός οίκος μόδας επιδιώκει να ανακάμψει από μια δύσκολη περίοδο, βελτιστοποιώντας τη γκάμα των προϊόντων του και αυξάνοντας τις τιμές.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις, προσαρμοσμένες ως προς τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αναμένεται να μειωθούν κατά ένα μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό το 2026, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων πιθανότατα να φτάσουν μεταξύ 300 εκατομμυρίων ευρώ και 350 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Τα νούμερα αυτά είναι χαμηλότερα κάτω από τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών του Bloomberg.
Ο στόχος περιθωρίου κέρδους 12% — ένα επίπεδο που η εταιρεία είχε αρχικά ως στόχο να επιτύχει το 2025 — έχει μετατραπεί σε μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη φιλοδοξία.
Παράλληλα, ο στόχος για έσοδα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2025, έχει επίσης εγκαταλειφθεί προς το παρόν.
Πλήγμα για τον CEO
Οι συγκρατημένες προοπτικές της Hugo αποτελούν πλήγμα για τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντάνιελ Γκρίντερ (Daniel Grieder), ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα το 2021 με μια στρατηγική ανανέωσης της σειράς ρούχων και την προσέλκυση νεότερων αγοραστών.
Αρχικά, η στρατηγική του Grieder, η οποία στόχευε επίσης να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στο brand, φαινόταν να λειτουργεί.
Ωστόσο, καθώς η γυναικεία ένδυση παρέμεινε ένα αδύναμο σημείο, ο CEO επαναπροσδιόρισε την πορεία της εταιρείας και αυτή τη φορά υπόσχεται να μειώσει το κόστος και να «βελτιστοποιήσει» τις σειρές της Hugo Boss.
Σήμερα σχεδιάζει να βελτιώσει την ποικιλία γυναικείων ενδυμάτων της γύρω από βασικά προϊόντα, δίνοντας παράλληλα στη Hugo μια «πιο προσιτή γκάμα προϊόντων» με επίκεντρο την πιο σύγχρονη ραπτική.
Ο Grieder έχει επίσης επικεντρωθεί στην προσέλκυση νεότερων καταναλωτών, αλλά η ζήτηση — ιδιαίτερα στην Κίνα — ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη.
Νέες αυξήσεις τιμών
Ταυτόχρονα, η Hugo Boss ανέφερε ότι θα αυξήσει ξανά τις τιμές ορισμένων προϊόντων, προσδοκώντας ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2027 και στη συνέχεια θα επιταχυνθεί.
Η μετοχή της Hugo Boss υποχώρησε έως και 11% στην αρχή των διαπραγματεύσεων, ενώ έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 13% από την αρχή του έτους έως το κλείσιμο της Τρίτης.
«Η Boss σαφώς επαναπροσδιορίζει την επιχειρηματική της δραστηριότητα, καθώς επιδιώκει να προετοιμαστεί για κερδοφόρα ανάπτυξη στο μέλλον», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της RBC, συμπεριλαμβανομένου του Ματζάρι Νταρ (Manjari Dhar).
Κανένα μέρισμα
Ο Dhar αναφέρθηκε στον έλεγχο από την Frasers Group η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με μερίδιο 25%.
Το ΔΣ της Frasers ανέφερε νωρίτερα φέτος ότι θα ψηφίσει κατά οποιουδήποτε προτεινόμενου μερίσματος, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα θα πρέπει να επενδυθούν σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ακόμη, την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική εταιρεία πίσω από τα εμπορικά σήματα Sports Direct και Flannels δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει πλέον τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου Στέφαν Στούρμ (Stephan Sturm).
Ωστόσο, η Hugo Boss τόνισε ότι ο Sturm σκοπεύει να παραμείνει.
Διαβάστε επίσης:
Βασιλικές κάλτσες από κουρτίνες – Ο Κάρολος πρωτοτυπεί και …δημοπρατεί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ Ζελένσκι, Γουίτκοφ και Κούσνερ στις Βρυξέλλες
- «Χρυσοί» κάδοι για τους σκύλους εν μέσω αυξήσεων και σφράγισης κοινωνικών δομών
- Μητσοτάκης για αγρότες: Ακραίες ενέργειες δεν βοηθούν – Θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω από πέρυσι
- Μιχάλης Μποδούρογλου: Βράβευσε με 100.000 ευρώ 10 αριστούχους μαθητές της Δράμας